Levanger Fotballklubb får 1,5 millioner kroner

Får penger fra fylkeskommunen for å gjennomføre et toppidrettsprosjekt med fokus på spillerutvikling.

Levanger scorer mot Brann

Levanger tok mange skalper i fjorårets sesong i førstedivisjon. Her stanger Benjamin Stokke inn en scoring mot Brann i 4-0 seieren på Moan.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Pengene er øremerket til å profesjonalisere klubben i forhold til spillerutvikling, sier daglig leder i Levanger fotballklubb, Hroar Stjernen.

Han mener at klubben er avhengig av å få fram lokale spillere for å utvikle klubben.

– Vi ruster opp utviklingsavdelingen og det er en langsiktig tankegang som ligger bak dette. Det er viktig at vi har en god plan over tid med tanke på utvikling av spillere. Vi får ikke umiddelbart lokale spillere opp på førstelaget, men i løpet av en treårsperiode håper vi å se resultater.

Store mål

Klubben setter seg store mål og samtidig møter de en utfordrende tilværelse i førstedivisjon med høye sportslige, økonomiske og administrative krav. Dette virker det som klubben har tatt innover seg når de nå setter i gang med dette prosjektet for å imøtekomme disse utfordringene.

Hroar Stjernen

Hrorar Stjernen mener Levanger er avhengig av å utvikle lokale spillere for å bli en toppklubb.

Foto: Bjørn Solli / NRK

– Økonomisk sett er det helt avgjørende at vi klarer å utvikle lokale spillere som er gode nok for førstelaget, sier Stjernen.

Fylkesrådet er godt fornøyd med at Levanger nå blir flaggskipet for fotballen i Nord-Trøndelag.

– Det er gledelig at Nord-Trøndelag igjen har en fotballklubb i en nasjonal liga, det er mange år siden sist. Dette vil medvirke til at Nord-Trøndelag blir satt på kartet og fører med seg mye positiv markedsføring for fylket. Jeg ser også positivt på at Levanger fotballklubb ønsker å ta på seg en spillerutviklingsrolle til toppfotballen for ungdom i regionen, både for gutter og jenter, skriver Terje Sørvik i Fylkesrådet for miljø og regional utvikling.

– Avgjørende å redde plassen

Stjernen kan knapt understreke hvor viktig det var for klubben å beholde plassen førstedivisjon.

– Det betydde utrolig mye. Det er så mange positive faktorer som følge av det. Vi er nødt til å være i de to øverste divisjonene for å bli definert som en toppklubb, sier Stjernen.

Det er fylkesrådet helt enig i.

– Prosjektet kan med dette gi en regional effekt i form av et løft av det sportslige nivået i Nord-Trøndelag. Det er da avgjørende for å støtte prosjektet at klubben berget plassen i førstedivisjon og er den udiskutable toppklubben i fylket, avslutter Terje Sørvik i sitt skriv.