Hopp til innhold

Mann siktet for dødsvold i forbindelse med savnet mann i Rennebu

Politiet mener at den savna mannen i Rennebu er død og har sikta en person for grov kroppsskade med døden til følge. Samtidig pågår det en stor leteaksjon for å finne den savna.

Mannskaper fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp står ved Kløftbrua i Rennebu.

Mannskap fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp leter ved Kløftbrua på E6. På stedet renner elva Byna ut i Orkla.

Foto: Grete Thobroe / NRK

I ei pressemelding onsdag formiddag skriver politiet at de har endra siktelsen mot mannen som er pågrepet i forbindelse med den savna mannen i midten av 40-årene i Rennebu.

Tirsdag ettermiddag fortalte politiet at de hadde sikta en person for kroppskrenkelse i forbindelse med forsvinninga, men nå er denne siktelsen enda til grov kroppsskade med døden til følge.

Opplysninger i etterforskningen gjør at vi mener det er grunn til å utvide siktelsen, sier påtaleansvarlig politiadvokat Bente Bøklepp.

Samtidig melder politiet at den savna mannen fortsatt ikke er funnet.

Selv om siktelsen er utvida etterforsker politiet fortsatt saken ut fra flere mulige forklaringer om hva som har skjedd.

Den sikta mannen ble framstilt for varetektsfengsling klokka 13 i dag.

Der krevde aktor at pressen skulle ha taushetsplikt i inntil fire uker om det som kom fram under fengslingsmøte. Hun fikk medhold av tingretten på dette. NRK og Adresseavisen kunne ikke akseptere dette og forlot derfor fengslingsmøte.

Les også: Savna mann i Rennebu: Gjenopptar letinga når dagslyset kommer

I forbindelse med en leiteaksjon i Rennebu har sivilforsvaret satt opp to telt på en parkeringsplass. Vi ser også en tilhenger merket sivilforsvaret. Det er fire personer i bildet. To av dem med ryggen til. Jakken er merket sivilforsvaret. I bakgrunnen en politikvinne, og til venstre i bildet en person med hodelykt på. Det er mørkt
I forbindelse med en leiteaksjon i Rennebu har sivilforsvaret satt opp to telt på en parkeringsplass. Vi ser også en tilhenger merket sivilforsvaret. Det er fire personer i bildet. To av dem med ryggen til. Jakken er merket sivilforsvaret. I bakgrunnen en politikvinne, og til venstre i bildet en person med hodelykt på. Det er mørkt

Stor leteaksjon

Både politiet, Sivilforsvaret, Røde Kors og Norsk Folkehjelp er på plass i området det letes i like sør for Ulsberg i Rennebu kommune.

I tillegg er en hundepatrulje fra politiet også kommet til leteområdet onsdag formiddag.

Omtrent 30 personer deltar i letinga etter den savna mannen nå.

– Jeg vil beskrive området som et krevende område å lete i. Det er tett vegetasjon og en del høydeforskjeller. Men vi har drevne og rutinerte folk som hjelper oss, sier innsatsleder, Ketil Stene i politiet.

Den 46 år gamle mannen ble meldt savna familien lørdag. Da hadde de ikke fått kontakt med han på flere dager.

Politiet har sperret av et område like ved der letemannskapene oppholder seg.

– Det er fordi vi bruker dette som et utgangspunkt for søket basert etterforskninga, sier Stene.

Innsatsleder Ketil Stene

LETEAKSJON: Innsatsleder i politiet, Ketil Stene, koordinerer letemannskapene som leter etter mannen de tror er omkommet i området sør for Ulsberg i Rennebu kommune.

Foto: Bjarte Johannesen / NRK

Kranglet med den savna

Ifølge politiet skal den sikta mannen ha krangla med den savna før han forsvant.

Krangelen mellom de to skal ha skjedd i nærheten av der hvor savnede bodde.

Den sikta mannen har i avhørt nekta for å ha gjort noe straffbart. Han nekter fortsatt straffskyld nå som siktelsen er utvida, opplyser mannens forsvarer, Kjell Myrland til NRK.

Politiadvokat i Trøndelag politidistrikt Bente Bøklepp

Politiadvokat Bente Bøklepp ønsker å fengsle den sikta mannen onsdag.

Foto: Grete Thobroe / NRK

Kjenninger av politiet

Politiet ønsker ikke å si noe om hvilken relasjon den siktede personen har til den savnede personen, men sikta skal være en mann i 40-årene.

Han omtales som bekjent av den savna.

Både savna og sikta tilhører et kriminelt miljø og er kjent for politiet fra før.

Politiet understreker at saken fortsatt etterforskes bredt, ut fra flere mulige forklaringer.

– Vi har flere hypoteser om hvorfor han ikke gir lyd fra seg, men vi blir bekymret når det har gått så lang tid uten at noen har hørt fra ham, sier politiadvokat Bøklepp.

Vi ser ryggen til mange folk som er innkalt til en leiteaksjon. Flere av dem er iført oransje vest merket Røde Kors. På ryggen til andre står det Sivilforsvaret. Folkene står sammen og får en briefing av politiet

LETEAKSJON: Sivilforsvaret har satt opp to telt hvor mannskapene koordinerer letinga onsdag morgen.

Foto: Bjarte Johannesen / NRK