Hopp til innhold

Stor leteaksjon etter mann på fisketur – lå og sov i campingvogna

Turfølget ble alvorlig bekymret da kompisen ikke returnerte fra en fisketur. Etter en storstilt leteaksjon ble han funnet, sovende i en campingvogn.

Børgefjell

STOR NASJONALPARK: Børgefjell er en stor nasjonalpark som ligger i kommunene Grane, Hattfjelldal, Namsskogan og Røyrvik. Bildet er ikke fra leteaksjonen.

Foto: Kjartan Trana / NRK

– Det er jo dumt. Man bør forstå at det avstedkommer en bekymring fra de andre når du bare blir borte midt på fjellet.

Det sier operasjonsleder i Trøndelag, Ole Petter Hollingen.

50-åringen var på fisketur i nasjonalparken Børgefjell i Namsskogan med noen arbeidskolleger onsdag.

Storstilt leteaksjon

Da personen ikke kom tilbake til hytta de hadde leid på kvelden, ble turfølget svært bekymret. Klokka 01.00 ble politiet varslet og en storstilt leteaksjon på satt i gang.

Leteaksjonen der både Røde Kors, Norske redningshunder, redningshelikopter og politi bidro, pågikk gjennom natten og i morgentimene.

Litt over klokka 09.00 mannen meldt funnet i god behold. Sovende i en campingvogn.

– Han hadde truffet en person på natten som hadde vært snill og kjørt han til campingvognen. Så burde han kanskje ha varslet kompisene sine, men har det ikke skjedd, sier Hollingen.

Laster Twitter-innhold

Rotet seg bort

Mannen bodde nemlig i en campingvogn i sentrum av Namsskogan der han jobbet.

50-åringen som er svensk statsborger har forklart seg til politiet, og har fortalt at han på fisketuren mistet oversikten over hvor langt han var fra hytta.

– Han har på et tidspunkt ikke skjønt hvor han var. I stedet for å prøve å komme seg til hytta og rote seg enda mer bort, søkte han seg mot elva som han visste gikk i retning E6.

Det forteller politiførstebetjent Torbjørn Bakkland som har snakket med mannen i dag. Han forteller at mannen også hadde som intensjon å ringe turfølget for å fortelle hva som hadde skjedd.

– Han har prøvd det, men så var det dårlig dekning og til dels ingen dekning. Så det er ting som gjør at det blir en uheldig sak.

VED NORDLANDSGRENSA: Leteaksjonen pågår i Namsskogan, helt på Nordlandsgrensen.