NRK Meny
Normal

Lagde sang om «Børning»- krangelen

Det tok ikke Nordans lang tid før de hadde mekket sammen en låt om «Børning»- krangelen i Levanger.

Nordans

Nordans med Frank Scott i spissen har fått mye respons etter at han laget sang om konflikten mellom politiet og rånerne i Innherred.

– Jeg fikk det ganske travelt når jeg hørte om diskusjonen mellom rånerne og lensmannen, og bestemte meg raskt for å lage en sang om det. Jeg skrev akkurat det jeg tenkte der og da, sier Frank Scott i Nordans til NRK.no.

Hør sangen nederst i saken

– Kommer til å bli årets festlåt

Det var Trønder-Avisa som først omtalte saken om Nordans' påfunn. Låten, som heter «Råneran på Innherred», ble laget i hui og hast, og var ferdig bare noen timer etter ideen ramlet ned i hodet på Scott.

– Det er så mange tema som er oppbrukt, og derfor ville jeg lage noe helt nytt i Nordans-stil, sier han.

Nordans har fått mye oppmerksomhet etter at de la ut sangen på Facebook og Youtube søndag morgen.

– Det kommer inn meldinger hele tiden om at noen har delt, «liked» eller skrevet en kommentar om sangen vår. Flere jeg har snakket med sier at dette kommer til å bli årets festlåt, sier Scott.

Nordans har allerede gitt sangen til rånerne, og håper de får brukt den godt i tiden fremover, selv om de likevel fikk være med på festen.

HØR SANGEN HER:

Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.