NRK Meny
Normal

Kvinne (20) kritisk skadd: – Ektemannen ringte selv etter hjelp

Ei kvinne ble onsdag kveld sendt til Sykehuset Levanger etter å ha blitt utsatt for vold. Mannen er pågrepet og siktet for kroppsskade.

Amund Sand og Anne Ulvin

Politiadvokat Amund Sand og lensmann Anne B. Ulvin holdt en pressebrief i Verdal.

Foto: Eivind Aabakken/NRK

Klokken 19.59 onsdag kveld fikk politiet i Trøndelag melding om at ei kvinne var utsatt for vold i Levanger.

– Vi fikk melding fra mannen om at det hadde skjedd noe alvorlig med kona og at hun var skadet, opplyser lensmann i Levanger, Anne B. Ulvin, på en pressekonferanse.

Kvinnen fikk førstehjelp på stedet og ble deretter fraktet til sykehuset Levanger. Tilstanden skal være kritisk, men stabil.

Ektemannen pågrepet

Kvinnens ektemann er pågrepet og siktet for kroppsskade etter Straffeloven § 273. Han har sittet i arrest siden i går kveld, og vil bli avhørt senere torsdag.

– Vi arbeider ut fra en teori om at det er mannen som har påført kvinnen skaden. Det er altfor tidlig å si noe om hvordan han har skadet sin kone og hvilke skader det er snakk om, sier Ulvin.

Mannen er 27 år og kvinnen er 20 år. Mannen har vært i Norge i tre år og har status som flyktning.

– Kona har nylig ankommet landet og har, etter det vi har fått opplyst, vært åtte dager i Levanger. Det er snakk om søknad om familiegjenforening mellom mannen og kona hans, sier Ulvin.

Avhør og rundspørring

Politiet opplyser at de går bredt ut i etterforskningen.

– Åstedet er undersøkt av kriminalteknikere, og vi etterforsker med blant annet avhør og rundspørring, opplyser lensmann Anne B. Ulvin.

Politiadvokat Amund Sand legger til at etterforskningen ennå er i en tidlig fase.

– Vi arbeider som sagt ut fra en teori om hvem som er gjerningsmann, og videre etterforskning skal da avklare hvorvidt det er tilfelle og ikke minst hvorfor det har skjedd, sier Sand.