NRK Meny
Normal

Kripos: – Har rett og slett ikke kapasitet

Kripos beklager at de foreløpig ikke kan sende etterforskere for å bistå Nord-Trøndelag politidistrikt med drapssaken på Steinkjer. De viser til at alle drapsetterforskerne er opptatt andre steder i landet.

Mann funnet død i Steinkjer

TRE SIKTET: En litauisk mann ble funnet hardt skadd utenfor en boligblokk i Steinkjer søndag, og døde senere av skadene. Tre menn er siktet for å ha utført vod mot den døde, eller å ha vært med på det. En kvinne er siktet for falsk forklaring i saken.

Foto: Terje Næss

Selv om politiet i Nord-Trøndelag har bedt om bistand for å etterforske dødsfallet til en litauisk mann søndag, har ikke Kripos hjelp å sende:

– Det er veldig beklagelig, men vi er helt presset på taktiske etterforskere, som blir etterspurt i dette tilfellet. Slik situasjonen er nå, har vi rett og slett ikke kapasitet, sier presseansvarlig Ida Dahl Nilssen i Kripos til NRK.

Nilssen viser til at Kripos har etterforskere i Bergen på den nye Monika-etterforskningen, på drapsetterforskning i Ålesund, på Grue og i Tromsø, samt at de bistår andre enheter andre steder.

– I gruppen hvor drapsetterforskerne jobber er det ikke flere folk igjen. Det har vært veldig mange henvendelser den siste tiden, forklarer hun.

– Har ikke folk igjen

Pressebrief

Fungerende stasjonssjef Gunnar Solli og politiadvokat Trude Skogen ledet pressekonferansen om Steinkjer-drapet mandag.

Foto: Johannes Børstad

Tre menn i 40- og 50-årene er siktet etter paragraf 228 i straffeloven, første ledd, for å ha utført vold mot den avdøde litaueren, eller å ha vært med på det. En kvinne er siktet for falsk forklaring i saken.

Fordi saken er såpass alvorlig, ønsket Nord-Trøndelag politidistrikt altså bistand.

– Kripos har spesialkompetanse, og vi ønsket oss hjelp fra dem i og med at det er en så alvorlig sak, sa politiadvokat Trude Skogen på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Må prioritere

Foreløpig skal politiet i Nord-Trøndelag etterforske saken selv, De håper å få hjelp fra Kripos hvis enheten får tid, men det er langt fra sikkert:

– Vi må vurdere fortløpende om vi kan sende etterforskere til Steinkjer, men det vil måtte bli en prioritering. Vi står i veldig alvorlige saker andre steder, og kan ikke bare trekke våre folk ut fra disse, forklarer Nilssen i Kripos.

De fire som er siktet i saken er alle norske statsborgere og kommer fra Steinkjer.

Politiet har gjennomført nye avhør av de fire siktede mandag, og det er utnevnt forsvarere for de siktede, opplyste politiet på pressekonferansen mandag.