NRK Meny
Normal

Krever 48-åring fengslet

Politiet vil kreve 14 dager i varetekt for 48-åringen som er siktet for å ha tent på sitt eget gårdsbruk i Skaun.

Brann Viggja nytt
Foto: Morten Andersen

Arve Nordtvedt, lensmann i Skaun

Arve Nordtvedt.

Mannen er siktet for skadeverk og ildspåsettelse. - Siktede nekter skyld og har ikke endret forklaring før rettsmøtet onsdag, opplyser Arve Nordtvedt, fungerende lensmann i Skaun, til NTB.

Flere nye vitner

Nordtvedt forteller at de fortsetter etterforskningen. - Vi har avhørt et par nye vitner i løpet av gårsdagen. Blant annet gjennomfører vi teknisk etterforskning. Hva som har kommet fram i etterforskningen kan vi foreløpig ikke si noe om, sier Nordtvedt før fengslingsmøtet i Trondheim onsdag ettermiddag.

* Brannsiktet blir avhørt

48-åringen ble pågrepet mandag etter brannen tidligere på dagen. Tirsdag satt han i avhør. Han er siktet for ildspåsettelse og grovt skadeverk. Politiet undersøker detaljer rundt mannens livssituasjon, men vil ikke gå nærmere inn på detaljer rundt dette.

Pågrepet i Verdal

Politiet fattet mistanke om at brannen var påtent fordi bygningene på gården ligger for langt fra hverandre til at det er sannsynlig at de skulle antennes samtidig eller at brannen skulle spre seg naturlig mellom dem. Da gårdsbygningene brant tidlig mandag morgen, klarte ikke politiet å kontakte den 48 år gamle gårdeieren, og han ble meldt savnet. Fire timer etter at brannen ble varslet, ble han pågrepet i Verdal. Mannen bodde alene på gården.