Hopp til innhold

Koteng ferdig som styreleder i Rosenborg

Ivar Koteng ønsket å fortsette i Rosenborg, men valgkomitéen i klubben vraker ham i vervet som styreleder når perioden hans utløper i februar.

Ivar Koteng styreleder Rosenborg pressekonferanse

FERDIG I RBK: Ivar Koteng er ferdig som styreleder i Rosenborg.

Foto: Sunniva M. Danielsen / NRK

– Jeg sa ja på spørsmålet om jeg ønsket å fortsette. Men nå mener de vel at det er smart med en ny, sier Ivar Koteng til NRK.

Han ønsker nå en begrunnelse for beslutninga om at han ikke får fortsette.

– De første tre, fire timene etter at jeg fikk beskjeden var ikke storveies. Men nå må jeg bare gjøre en god jobb fram til årsmøtet neste år, sier Koteng, som fikk beskjeden om at han ikke lenger er ønska som styreleder for cirka tre uker siden.

Koteng vil ikke spekulere i muligheten for at medlemsmøtet i februar lanserer ham som styreleder i form av et benkeforslag.

– Nei, jeg tror ikke jeg skal drive noen valgkamp nå. Nå skal jeg være glad for det året jeg har fått. Så får vi se hvor det bærer hen. Det blir sikkert et bra styre i Rosenborg neste år òg.

Han er likevel trygg på at Rosenborg kommer tilbake på toppen i norsk fotball.

– Ja, selvfølgelig. Det var derfor jeg sa meg villig til å fortsette.

Bratseth og Eggen uenige med valgkomitéen

Tidligere spiller for RBK, Rune Bratseth, sitter i det nåværende styret sammen med Koteng, og skjønner ikke hvorfor han bør byttes ut.

– Selvfølgelig synes jeg det er feil. Det er ikke så mye mer å si, annet enn at jeg ikke synes det er noe godt forslag, sier Rune Bratseth til Adresseavisen.

Bratseth er ikke på valg før i 2021, og vil ikke kommentere om han kommer til å trekke seg før hans periode løper ut.

– Det vil jeg ikke spekulere i i det hele tatt. Klubben er viktigere enn Ivar Koteng og Rune Bratseth. Enkeltpersoner kan ikke være viktigere enn klubben, vi må aldri dra det så langt, sier Bratseth.

Rune Bratseth

Rune Bratseth sitter i styret og er uenig at Ivar Koteng må ut.

Foto: Eivind Stuevold / NRK

Bratseth får støtte fra RBK-legenden Nils Arne Eggen.

– Etter min mening må det være en total mangel på kunnskap rundt hva som har foregått de siste årene. Utover det ønsker jeg ikke si mer, annet enn at jeg mener Ivar har gjort en meget god jobb, og har min fulle støtte.

Den tredje som slutter

Rosenborg har årsmøte i februar, og Koteng blir sittende til da. Koteng har vært styreleder i klubben siden 2012.

– Vi ønsker ikke å kommentere noen ting før vi har en felles uttalelse fra valgkomiteen klar, sier valgkomiteens leder Stig Westerhus.

Lørdag ble det også klart at en annen sentral skikkelse i RBK, Trond Alstad, gir seg. RBKs sportssjef Stig Inge Bjørnebye valgte å si opp i slutten av november. Koteng blir dermed den tredje personen i RBK-ledelsen som slutter.

Det var Adresseavisen som først omtalte saken.