NRK Meny
Normal

Kontrollerte mer enn 1000 trafikanter i storkontroll

Det ble gjort alt fra narkotikabeslag til pågripelse av en person uten gyldig oppholdstillatelse da politiet hadde storkontroll i Trøndelag.

Storkontroll på Verdal

Storkontrollen i Verdal avdekte blant annet et narkotikabeslag, en person med ulovlig oppholdstillatelse og flere trafikkforseelser.

Foto: Per Einar Hollum

Distriktsleiar Per-Einar Hollum, UP-distrikt 7

Distriktsleder Per-Einar Hollum i UP-distrikt 7, er fornøyd med kontrollen, og sier han er glad for at kun en person ble tatt for å kjøre i alkoholpåvirka tilstand.

Foto: Politiet

Utrykningspolitiet i Midt-Norge har sammen med Statens vegvesen kontrollert i overkant av 1000 kjøretøy i Verdal fra klokken 13.00–1700 tirsdag ettermiddag.

De har blant annet pågrepet to personer etter et større marihuana-beslag.

– Vi stoppet en bil tidlig i kontrollen, og det viste seg at de hadde med 1,5 kilo marihuana i bilen. Dette er et ganske stort beslag, og det er absolutt ikke til eget bruk, sier utrykningssjef i politiet i Midt-Norge, Per Einar Hollum til NRK.no.

Sjelden storkontroll

Storkontrollen i Verdal har vært planlagt i lengre tid, og er et initiativ fra det lokale lensmannskontoret.

Til sammen har mer enn 50 ansatte fra både politi og Statens vegvesen bidratt.

– Det er ikke ofte vi kjører slike store kontroller som dette, men når vi først gjør det, så er dette et sted med godt trafikkgrunnlag. Vi sperrer jo nærmest landet både på kryss og tvers, sier Hollum.

I tillegg til narkotikabeslag er også en person pågrepet for å oppholde seg ulovlig i landet. Personen blir tatt hånd om, da det er fare for at vedkommende vil stikke av.

– Positivt med lite rus

Omtrent 20 bilister har fått forenkla forelegg for høy hastighet, like mange har fått for å bruke mobil mens de kjører og mange av de kontrollerte tunge kjøretøyene har fått reaksjoner for tekniske feil.

– Det er i grunnen som forventet, men det viser bare hvor viktig det er at vi gjør denne jobben. De som blir tatt representerer både kriminalitet og fare for trafikksikkerhet, og det er viktig å luke dem ut, sier Up-sjefen.

Det positive i kontrollen er, ifølge Hollum, antall ruskjørere.

– Vi har kun pågrepet en fører med promille, og i tillegg har vi mistanke om kjøring i narkotikapåvirka tilstand. Det blir tatt en blodprøve av vedkommende.

Trafikkontroll i Verdal

Mer enn 50 personer fra politi og Statens vegvesen bidro i kontrollen i Trøndelag i dag.

Foto: Per Einar Hollum

Video fra Trøndelag

På samenes festdag må den fineste stasen på. Ella (6) og lillebror Jovna gjør seg klar for feiring.
Et rådyr forvillet seg inn på flyplassen på Røros og måtte reddes ut av ansatte på lufthavna.
Marius Helmersen jobber som automatør ved Sykehuset Levanger. På fritiden bruker han all ferie og en halv million av egen lomme for å kjøre motorsykkel i ørkenen.