Knipset bjørn rett ved E6

– Fin påskehare, sa passasjerene som kom rett fra after-ski på Oppdal. De trodde meg ikke da jeg sa det var bjørn, sier Marianne Thomassen, som tok bilder som bevis.

Bjørn like ved E6 nord for Oppdal.
Foto: Marianne Thomassen / NRK

Bjørn på Oppdal

Her sitter bjørnen bak trærne rett ved E6.

Foto: Randi Størvold/privat

– Jeg så noen biler som sto i veikanten like etter at vi passerte Stølen. I en av bilene så de på noe med kikkert. Jeg stanset og så fikk jeg se en bjørn, forteller Marianne Thomassen til NRK.

Hun og to venner hadde stått på ski hele dagen, og avsluttet med after-ski på utestedet Låven. På vei hjem til Trondheim fikk de se det veldig mange aldri få se: En bjørn på tjue meters hold.

– Det var en helt utrolig opplevelse.

Vennene i bilen tøyset da hun vil ta bilder av bjørnen. De skjønte trolig ikke alvoret i situasjonen.

– De hadde nok drukket litt for mye på after-ski. Jeg slet med å få dem til å være stille. Halvparten av bildene jeg tok har de to klart å ødelegge med fingre foran linsa, ler Marianne.

– Fin påskehare, sa de. Jeg tror ikke de trodde meg da jeg sa det var bjørn.

Stor pus

– Sønnen min på to år trodde det var en stor pus, forteller hobbyfotograf Randi Størvold fra Oppdal. Hun satt i en av de andre bilene som stoppe for å se på bjørnen ved E6.

– Da jeg hørte at broren min hadde sett en bjørn på Fagerhaug nord for Oppdal sentrum satte keg meg i bilen med barna. Dette var rett etter halv åtte tirsdag kveld.

Randi Størvold kjørte nordover, og plutselig så hun det store dyret sitte rett ved veien.

– Jeg ble litt skjelven, innrømmer Størvold til NRK.no. Hun satt og så på bjørnen en god stund.

– Det var en fantastisk opplevelse, jeg har aldri sett en i levende live før. Jeg er nok litt oppspilt ennå, tror hun.

Blandede følelser

For Randi Størvold var gleden over å se bjørnen – og ikke minst å ha tatt bilde av den – blandet med en frykt for bjørnen. Særlig fordi hun og mannen er sauebønder.

– Det er ikke noe trivelig å tenke på at det befinner seg en bjørn i området, med tanke på at det ikke er lenge til vi slipper ut sauene, sier Størvold til opp.no.

Hun mener det aldri er sett bjørn så tett på «sivilisasjonen» i Oppdal før. Ungene lot seg imidlertid ikke skremme av bamsen.

– Jeg spurte sønnen min på to år om han hadde sett bjørnen. Man han mente han bare hadde sett en stor pus, ler Størvold.

Politiet og Statens Naturoppsyn rykket ut for å sikre seg spor etter observasjonen i går. Operasjonsleder Birgit Monsås ved Sør Trøndelag politidistrikt sier til Radio E6 at saken også er rapportert til Fylkesmannen.

TIPS OSS! Har du sett våryr bjørn eller adre ville dyr, tips oss: Send e-post til tronder@nrk.no eller sms til 1987, kodenavn «trønder».

Her satt bjørnen

Her satt bjørnen, rett ved E6!

Foto: Kart: Google