Kattemorder skal ha fantasert om å ta livet av jenter

TRONDHEIM: En 19 år gammel mann som er tiltalt for å ta tatt livet av en katt, skal også ha fantasert om drepe jenter. Det kom frem da rettssaken mot han startet i Sør-Trøndelag tingrett mandag.

Rettsak 09. november.

I dag startet rettssaken mot 19-åringen som er tiltalt for å ha drept en annen manns katt.

Foto: Ole Petter Klepp / NRK

Under ransaking av 19-åringens leilighet, beslagla politiet barneovergrepsbilder og mannen er tiltalt for å ha vært i besittelse av animerte bilder og tegninger av seksuelle overgrep mot barn.

I forklaringen mandag formiddag kom det frem at mannen har fantasert om hvordan det ville være å ta livet av jenter.

Jeg vet hva som er rett og galt, men gjennom å skrive noveller og slikt får jeg det ut. Jeg ville aldri gjort dette, skal 19-åringen ha skrevet ned da han skulle forklare seg om hva som skjedde.

I tidligere avhør skal han også ha forklart at han har hatt en dragning mot å skade noen og at han ønsket å ta livet av ei ung jente. Han har også forklart at han hatt interesse for massemordere, men at det er en stund siden.

Forklaringene hans ble lest opp av aktor Tina Mariell Værnes. Hun har aldri vært bort i lignende sak.

– Saken anses som alvorlig, sa Værnes til NRK på fredag.

Erkjente straffskyld

Den 19 år gamle mannen erkjente straffskyld på alle punkter da rettssaken mot han startet i Sør-Trøndelag tingrett. Mannen står tiltalt for å ha brutalt avlivet en annen manns katt.

Ifølge aktor Tina Mariell Værnes har 19-åringen skrevet ned handlingene mot katten i detalj.

Tiltalte traff katten utenfor der han bor og tok den med katten inn i leiligheten sin. Der tok han kvelertak på den, slik at den sprellet, gispet etter luft og tisset på seg selv.

Deretter knakk han nakken til katten helt bak, slik at den ble liggende på gulvet i kramper. Så skar han over kattens hals med en kniv, og flådde den. Skinnet skulle han ha som suvenir.

Tiltalte har i dag problemer med å forklare hvorfor han gjennomførte handlingen, og sier at han visste at dette ikke var rett måte å ta livet av et dyr på.

Avlivingen medførte unødvendig dødsangst og store smerter for katten, ifølge tiltalen.

Fare for gjentakelse

DOM Frostating lagmannsrett

Terje Engebretsen er kattedrapsmannens forsvarer. Rettssaken mot 19-åringen som er tiltalt for å ha drept en annen manns katt starter i Sør-Trøndelag mandag.

Foto: Kallestad, Gorm, Kallestad, Gorm / SCANPIX

Mannen har vært varetektsfengslet siden 27. august, fordi det foreligger sterk grad av gjentakelsesfare for lignende handlinger – også mer alvorlig voldskriminalitet.

Mannen er tiltalt for brudd på dyrevelferdslovens paragraf 37, som handler om uforsvarlig avlivning av dyr.

Åtte vitner skal forklare seg for retten, i tillegg til to sakkyndige. Det er satt av tre dager til rettssaken.