Normal

Kjemper om Spellemann-fest

Trønderske artister utmerket seg under årets Spellemann. Nå vil flere kulturhus i Trøndelag ta opp kampen for å få prisutdelingen til seg.

Både Trondheim og Stjørdal vil huse spellemannsprisen neste år.

Flere ulike konserthus jobber nå for at neste års Spellemann skal flytte fra Stavanger til Trøndelag.

Erling Moe

Erling Moe, leder i kulturkomiteen i Trondheim.

Foto: NRK

De siste tre årene har Spellemann blitt arrangert og sendt fra Stavanger. Den bindende avtalen er slutt, og skal nå reforhandles mellom NRK, muligens TV2, produksjonsselskaper og mulige arrangørbyer.

– Nå har vi sjansen og den må vi gripe, sier leder i Kultur-, idrett- og friluftslivskomiteen i Trondheim, Erling Moe til NRK.

Gjort det før

Bjørgvin Thorsteinsson

Bjørgvin Thorsteinsson, direktør Olavshallen.

Foto: NRK

Kommer Spellemann til Trøndelag neste år, vil det ikke vært første gang. Olavshallen i Trondheim huset utdelingen i 1990, for musikkåret 1989. Den gangen ble det en stor fest, og direktør i Olavshallen, Bjørgvin Thorsteinsson ser frem til å gjøre det på nytt.

– Vi har tatt kontakt med Spellemann, for å få en beskrivelse av hvilke krav de stiller. Dette jobber vi aktiv for å få til, understreker Thorsteinsson.

Olavshall-direktøren sier han blir enda mer motivert nå.

– Jeg blir ekstra ivrig når politikerne er med oss. Spellemann er vil være flott for hele Trøndelag, sier Thorsteinsson.

Flere vil ha Spellemann

Jarle Førde

Jarle Førde, kulturhusleder for Kimen.

Foto: NRK

Det er ikke bare Trondheim som ønsker seg utdelingen. I Stjørdal åpner det nye kulturhuset «Kimen» etter planen i august, og leder for det nye kulturhuset, Jarle Førde er klar til å ta opp kampen.

– Spellemann fortjener et så flott bygg som det Kimen blir. Det finnes ikke maken til oss i hele Norge og huset er optimalt for prisutdelingen, sier Førde.

At nå blir en lokal konkurranse om å få arrangere Spellemann bryr ikke de to seg om.

Thorsteinsson tror Olavshallen vil trekke det lengste strået til slutt.

– Jeg har ingen problemer med å skjønne at «Kimen» ønsker å arrangere i sitt nye flotte bygg, men vi har jo tross alt gjort det før, sier han.

Bestemt til våren

Avgjørelsen om hvor neste års utdeling skal være blir ikke tatt før det nærmer seg mars. Styreleder i Spellemann, Marte Thorsby forteller at de har mange interesserte.

– Vi har fått søknader fra hele landet, også fra Trøndelag. Alle søknader blir hehandlet seriøst, før vi bestemmer oss, sier Thorsby til NRK.