Seriemester Stod trekker laget

En eventyrlig sportslig suksess kan være slutt. Styret i Stod Volley anbefaler at elitesatsinga avsluttes, fordi laget mangler 2,5 millioner kroner.

Stod Volley nest best i Norden.

SERIEMESTER TRE GANGER: E

Kvinnelaget til Stod Volley kunne juble etter å ha blitt seriemester i april i år og i sluttfinalen vant laget 3–0 mot Oslo Volley. Dette er tredje gangen laget fra den lille bygda Stod i Steinkjer blir seriemester.

I ettermiddag innkalte styret og sportslig ledelse til pressekonferanse for å fortelle at de ikke har mulighet til å fortsette den store sportslige satsinga på kvinnelaget til Stod Volley.

Styret anbefaler for årsmøtet at elitesatsinga avsluttes.

Pressekonferanse torsdag ettermiddag.

Skuffet

Spiller Gunn Mari Finstad fikk beskjeden i går om at styret vil avslutte satsinga på toppvolleyball.

– Spillerne har vært kjent med de økonomiske utfordringene. Men jeg er overrasket, skuffet og trist. Nå håper jeg det ordner seg likevel og at vi får inn de midlene vi trenger, sier Finstad.

Sportslig leder Svein Myhr beklager situasjonen.

– Vi håper fortsatt å finne en løsning, men det ser vanskelig ut nå.

Mangler 2,5 millioner

På pressekonferansen i ettermiddag la styret fram tall som viser at de mangler 2,5 millioner kroner for neste sesong for at det skal være forsvarlig å fortsette elitesatsinga.

– Vi har ikke et høyt kostnadsnivå, men det er likviditetsutfordringer, sa Aud Ramberg fra styret.

NTE har vært en viktig sponsor for det suksessfulle volleyballaget. De siste månedene har Stod Volley vært på leting etter en ny hovedsponsor som er villig til ei langsiktig økonomisk satsing på laget.

Stod volley

SPORTSLIG SUKSESS FOR STOD: Styret og sportslig ledelse i Stod Volley anbefaler at satsinga på toppvolleyball stanser.

Foto: Tariq Alisubh/NRK