NRK Meny
Normal

Jente kom til rette

Jenta som har vært savnet i Åsen i Levanger siden torsdag, er funnet i god behold.

Leteaksjon Åsen

Politiet i Nord-Trøndelag får bistand av Sivilforsvaret, Røde Kors og Norske redningshunder i søket etter den unge jenta.

Foto: Terje Næss

Jenta på 16 år ble meldt savnet på torsdag, og politiet lette etter henne natt til lørdag og lørdag formiddag. Søndag opplyser politiet at jenta er kommet til rette.

– Hun ble funnet i en leilighet i Verdal sentrum søndag formiddag, og er nå hjemme hos foreldrene, opplyser operasjonsleder i Nord-Trøndelag politidistrikt, Bård Krogstad til NRK.

Avsluttet søk

Lørdag formiddag satte politiet inn store ressurser i søket etter jenta. Både Røde Kors, Sivilforsvaret og en ekvipasje fra Norske redningshunder bisto. Lørdag formiddag avsluttet politiet det aktive søket, til tross for at jenta fortsatt var borte.

Det var nye opplysninger som gjorde at det aktive søket ble avsluttet.

– Vi fikk en del opplysninger som tydet på at folk hadde observert henne, og disse tipsene jobbet vi aktivt med frem til vi fant henne, sier Krogstad.

Jenta er nå tilbake hos foreldrene, og er i god behold etter forholdene.

Etterforsker videre

Politiet sier det er usikkert akkurat hva som har skjedd.

– Vi kommer til å etterforske videre om jenta aktivt ble holdt unna hjemmet, eller om det var frivillig, forklarer Krogstad.

Det var tidlig usikkerhet rundt hendelsesforløp, og politiet drev etterforskning parallelt. De hadde blant annet nye samtaler med pårørende.

Søket etter jenta var konsentrert om sentrum i Åsen, der jenta sist var observert.

Leteaksjon Levanger
Foto: Sivilforsvaret Nord-Trøndelag

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Jens Kvernmo får fisk i forteltet sitt. Se serien på NRK1 tirsdager klokken 20.25