Hopp til innhold

Jente (3) i koma med kritiske hodeskader – mor og stefar siktet

Ei jente på tre år fra Namdalen i Nord-Trøndelag er livstruende skadd og ligger til behandling ved St. Olavs Hospital i Trondheim. Moren og stefaren er siktet for vold mot barnet.

Pressekonferanse Namsos

Lensmann Svenn Ingar Viken og politiadvokat Amund Sand holdt pressekonferanse i Namsos i ettermiddag.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

Barnet ligger i koma på St. Olavs hospital med kritiske og livstruende hodeskader. Både moren og stefaren er siktet for grov kroppsskade. Begge to nekter straffskyld og stiller seg uforstående til siktelsen.

– Det som er det bærende element i saken er at vi ut fra de opplysningene vi har fått oppfatter at det er et misforhold mellom de skadene som barnet er påført og det hendelsesforløpet som de to siktede har forklart seg om, sier politiadvokat Amund Sand.

Kollapset i avhør

Morens advokat, Torfinn Svanem, opplyser til Adresseavisen at kvinnen kollapset i løpet av gårsdagens avhør og at hun ble sendt til St. Olavs Hospital. Hun har forklart at barnet skadet seg da det falt ned fra sengen.

Torfinn Svanem

Morens advokat Torfinn Svanem.

Foto: Anders Ulvolden / NRK

– Min klient ønsket og forklare seg og nekter straffskyld for siktelsen, sier Svanem til NRK.

Moren som er i 20-årene har i tillegg forklart at barnet også har en tidligere skade etter et fall fra en balkong, opplyser Svanem.

Stefaren i 30-årene har vært i avhør hos politiet i Steinkjer i dag. Han fremstilles for varetektsfengsling i Inntrøndelag tingrett onsdag klokka 14.

Barnevernet slo alarm

Det var natt til mandag politiet i Trøndelag mottok en melding om at et barn var brakt inn til lege med alvorlige skader.

– Det var barnevernet som kontaktet politiet etter at legen som tok imot barnet slo alarm, med mistanke om at det var blitt utsatt for vold. Barnet ble sendt til St. Olavs Hospital med kritiske, livstruende skader, skriver politiet i en pressemelding.

Mor og stefar sitter nå i varetekt. De er sikta etter straffelovens §282 som omhandler mishandling av barn i nære relasjoner.

Ble hentet i hjemmet

Anders Kjøren

Anders Kjøren er oppnevnt som stefarens advokat.

Foto: Espen Sandmo/NRK

Ifølge stefarens advokat, Anders Kjøren, var det stefaren som ringte AMK da han mente at barnet trengte helsehjelp. Han understreker at hans klient ikke erkjenner straffskyld.

– Jeg hadde en prat med ham i går. Han stiller seg uforstående til de mistankene som er knyttet til at han eller noen i husstanden skal ha utsatt barnet for vold, sier Kjøren til NRK.

– Han tar det tungt at barnet har havnet på sykehus, samtidig så håper han at politiet får etterforsket dette så fort som mulig slik at han kan bli løslatt, sier advokaten.

Kripos koblet inn

– Dette har allerede fått store konsekvenser for mor, så det er svært alvorlig, sier morens advokat, til NRK og forteller at barnevernstjenesten har tatt seg av de øvrige barna i familien, som også er mindreårige.

Det er gjennomført- og skal gjennomføres flere avhør i løpet av dagen og Kripos er koblet inn og bistår i etterforskningen. Politiet håndterer saken i samarbeid med barne- og familieteamet i politiet.

Ifølge politiet skal de siktede være av utenlandsk opprinnelse.