NRK Meny
Normal

Jeg måtte holde meg på land

Ikke bare er det vanskelig, men det koster å fiske laks. Jeg måtte nok nøye meg med å se på.

Ellinor ser på laksefiskerne
Foto: Ellinor Hansen / NRK

For å kunne fiske sjølaks og sjøørrett i ferskvann, sånn som her i Gaula, må man betale en avgift på 200 kroner til staten. I tillegg må man betale en avgift til grunneier og fiskeforening. Et dagskort i Gaula koster 330 kroner. Støren Jeger og Fiskeforening ville gjerne spandere et dagskort på meg, men jeg ville ikke trosse statens regler.

En kunst

Ikke at det er noen fare for at jeg stikker av med noen laks fra Gaula. Jeg har jo aldri tatt i ei laksefiskestang for flue før. Noensinne. Og det ser ikke akkurat enkelt ut å fiske med flue! Men jeg tror at jeg kan slå fast at laksefiske er en dyr hobby! Utstyr, reise, overnatting, fiskekort, og så må man være sikker på å rengjøre ustyret skikkelig! I våre verdifulle elver har nemlig lakseparasitten gyrodactylus salaris spredt seg, og det vil vi ikke ha noe av! Derfor skal man vaske og desinfisere utstyret skikkelig, før man bruker utstyret i ei ny elv.

Holdt meg på land

Jeg holdt meg  nå i hvert fall på land jeg! Like greit egentlig, fordi det var ganske så sosialt i gapahukene. Her sitter en stor gjeng, mens de venter på sin tur til å få slenge litt med flua ute i elva.