NRK Meny
Normal

Er de eneste i gata med annet postnummer

Else-Marie Sæther Eggen og familien har lenge vært de eneste med et annet postnummer enn resten av gata. Fra i dag av får de og 19.000 andre husstander nye nummer.

Else Marie sæther eggen

Else-Marie Sæther Eggen og familien har lenge vært de eneste i gata med et annet postnummer enn resten. Nå får de endelig nytt.

Foto: Privat

– Vi byttet innkjørsel for noen år siden og da ble vi liggende akkurat mellom to gater, derfor fikk vi et annet postnummer enn resten. Vi har fått pakker på to forskjellige post i butikk og det har vært veldig forvirrende, sier Eggen til NRK.

Viktig å varsle familie og venner

John Eckhoff

Pressesjef i Posten Norge, John Eckhoff.

Foto: Håvard Jørstad / Posten

Det er hele 30 år siden postnummerstrukturen ble endret i Trondheim og derfor får hele 14.000 nye nummer i år. Totalt i hele landet får 19.000 husstander og 2000 bedrifter nytt nummer.

– Dette er for å få en så effektiv poststruktur som mulig. I mange tilfeller følger postnummeret gater og dalfører, og det er ikke like logisk lenger, sier pressesjef i Posten Norge, John Eckhoff til NRK.

Eckhoff forteller at det også var veldig nødvendig å endre strukturen på grunn av hentested for pakker.

– I prinsippet er tanken at man skal få en post i butikk som er nærme der man bor, men noen kan være uheldig å få det litt lenger unna. De som har fått nytt hentested har i alle fall fått beskjed om det, sier han.

Pressesjefen utdyper at det nå er viktig at folk varsler venner og bekjente om at de har fått nytt postnummer slik at brev og pakker kommer til riktig sted.

– Folkeregisteret oppdaterer vi, men de som abonnerer på blader og aviser og lignende bør varsle fra selv, sier Eckhoff.

Slipper forvirringen

Else Marie Sæther Eggen og familien i Trondheim er veldig fornøyd med at de nå slipper all forvirringen.

– Vi handler jo en del på nett, så det blir fint å kun ha én post i butikk å forholde seg til, sier Eggen.

SE OM DU HAR FÅTT NYTT POSTNUMMER (De områdene som er markert med gule prikker får nytt):