Hvem bør bli Årets trønder?

Mediehusene Adresseavisen og NRK Trøndelag trenger din hjelp til å kåre Årets trønder 2013

Årets trønder 2013

Torstein Horgmo, Margaret Berger, Per Joar Hansen, Marit Bjørgen og Petter Northug har alle satt Trøndelag på kartet i år. Men fortjener de å bli Årets Trønder?

Foto: Montasje

Hvem mener du fortjener å bli kåret til Årets trønder 2013? Det kan være en person som har bidratt til å sette Trøndelag på kartet i en positiv forstand. Det kan være en hverdagshelt eller noen som har gjort det bedre å leve i Trøndelag.

Det er fjerde gangen at Adresseavisen og NRK Trøndelag går sammen om å dele ut hedersprisen Årets trønder.

Regionredaktør Sigrid Gjellan i NRK og sjefredaktør Arne Blix i Adresseavisen mener det er naturlig at de to mediehusene samarbeider om utdelingen.

– Å bli kåret til Årets trønder er det største du skal kunne oppleve å bli utnevnt til i regionen. Ved å samarbeide om prisen får den slagkraften og prestisjen vinnerne fortjener, sier sjefredaktør Arne Blix.

Årets trønder 2013

Sjefredaktør i Adresseavisen Arne Blix og regionredaktør Sigrid Gjellan i NRK Trøndelag deler ut prisen Årets trønder for fjerde gang sammen i år.

Foto: Glen Musk / ADRESSEAVISEN

Folkepris

Selv om det er NRK Trøndelag og Adresseavisen som deler ut prisen, så er det trønderne som bestemmer hvem som skal få den. Når alle forslagene er kommet inn vil en fagjury plukke ut fem finalister.

Deretter vil det bli mulig å stemme på den kandidaten du mener fortjener tittelen Årets Trønder 2013.

Vi er på jakt etter de som har utmerket seg og løftet fram Trøndelag. Det kan være noen fra kulturen, næringslivet, idretten eller samfunnslivet. Det kan være folk som har gjort en innsats utover det som kan forventes og som ved det har bidratt til noe positivt, sier Sigrid Gjellan, regionredaktør i NRK Trøndelag

Mange mulige kandidater

Alf-Egil Bogen og Vegard Wollan, Atmel

Alf-Egil Bogen og Vegard Wollan i Atmel vant i fjor hederprisen for sin gründervirksomhet.

Foto: Rune Petter Ness / Adresseavisen

I Trøndelag er det mange som utmerker seg på sine områder. Innen idrett, kultur og samfunnsliv er det folk som er med å sette Trøndelag på kartet.

Men Årets trønder 2013 trenger ikke nødvendigvis å være et kjent navn.

– Våre dyktige idrettsfolk står alltid sterkt i en sånn kåring. Men det hadde vært spennende å få fram hverdagsfolk som blir begrunnet veldig godt for hvorfor de fortjener prisen. Hverdagsheltene som står på for lokalsamfunnet får sjelden den hederen de fortjener, sier Blix.

Tidligere vinnere er blant annet teknoligigründerne Alf-Egil Bogen og Vegard Wollan i Atmel,Arne Okkenhaug og Siv Toverød og Tare Teksum

Hvem mener du fortjener prisen? Send inn dine forslag fram til 15. november.

Siste fra Trøndelag

Ukas første Midtnytt

Ukas første Midtnytt