NRK Meny
Normal

Holder brannområdet sperret til onsdag

Opp til fem gassflasker kan gå i lufta på branntomta på Brekstad, derfor holder brannvesenet området sperret til i morgen.

Brann på Brekstad

Brannvesenet fikk beskjed om brannen på Fosen like etter midnatt. I begynnelsen ble åtte personer i et hus like ved branntomta evakuert, men ingen kom til skade.

Foto: Morten Andersen/NRK

Brannsjef Johan Uthus sier at det fremdeles befinner seg 4–5 gassflasker på branntomta, og at disse utgjør en eksplosjonsfare.

– Vi må derfor holde området sperret til i morgen. Alle med boliger innenfor 300 meters omkrets må holde seg borte til det er trygt, sier brannsjefen.

Også fylkesveg 710 holdes stengt.

Flere måtte evakueres

Brannsjef Johan Uthus

Brannsjef Johan Uthus holder folk evakuert fram til onsdag på grunn av eksplosjonsfare.

Foto: Morten Andersen / NRK

Brannvesenet fikk beskjed om brannen på Fosen like etter midnatt. I begynnelsen ble åtte personer i et hus like ved branntomta evakuert, men ingen kom til skade.

Senere ble det oppdaget at det ble oppbevart flasker med gassen acetylen inne i verkstedet, og dette førte til at flere naboer i nærheten måtte fraktes vekk.

Dramatikk

Nabo Svend Iver Jøndal forteller at han ble skremt av eksplosjonene under brannen.

– Jeg trodde først det brant hjemme hos meg, men fant fort ut at nabobygget stod i flammer. Jeg ringte alarmsentralen, men de var allerede blitt varslet. Så gikk jeg ut for å se nærmere på brannen, sier Jøndal til NRK.

– Det var ganske dramatisk da det begynte å smelle fra brannstedet, fortsetter han.

De evakuerte vet fremdeles ikke når de får lov å dra tilbake til husene sine.

Brann på Brekstad

Et verksted på Brekstad i Sør-Trøndelag tok fyr natt til tirsdag. Gassflasker på tomta har ført til flere eksplosjoner.

Foto: Morten Andersen/NRK

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.