Her kan du nå ta en «Hellfie»

Lørdag møtte flere hundre mennesker opp på Hell for innvielsen av det nye Hell-skiltet.

Lørdag møtte flere hundre mennesker opp på Hell for innvielsen av det nye Hell-skiltet.

Her flyr de Hell-skiltet på plass med helikopter.

Hell station, togstasjonen på Hell i Stjørdal, er blitt en turistattraksjon for sitt fengende navn. Det har også blitt foreslått å kalle Trondheim lufthavn Værnes for Hell International Airport. Nå har stedet fått et skilt i ekte Hollywood-stil.

Rune Sagen

Rune Sagen var svært fornøyd da skiltet var på plass på haugen bak ham.

Foto: Geir Wennberg / NRK

– Nå er jeg rørt. Det var litt krise en stund fordi en av boltene ikke traff helt, men heldigvis er skiltet på plass nå, sier ildsjel Rune Sagen rett etter at det nye Hell-skiltet har blitt løftet på plass av helikopter.

Skiltet av aluminium er tre ganger ni meter stort og er synlig for alle som kommer kjørende på motorveien eller flygende til flyplassen.

– Vi prøver å gjøre litt ut av plassen Hell. Det betyr litt forskjellig på norsk og engelsk, og det er gøy å markere. Jeg håper turistene som kommer får litt mer å gjøre her nå, smiler initiativtakeren.

Kostet 40 000 kroner

For noen år siden satte han opp et slikt skilt i tre i Steinmohaugen. Skiltet besto av fire bokstaver, som tydelig fortalte at du var på Hell, og har vært godt synlig fra avstand.

Men skiltet har tålt vær og vind dårlig, og er nå tatt ned. Lørdag ble et helt nytt Hell-skilt flydd opp på samme sted – denne gangen større, og laget av aluminium.

– Det har vært i hodet mitt i 20 år. Jeg oppfordret folk til å støtte dette på Facebook, og det tok helt av. Nå er det nye skiltet på plass. Det er en stor lettelse, sier en stolt Sagen.

Han fikk inn over 40 000 kr til nytt skilt og under avdukingen lørdag var det rundt 1000 personer til stede, ifølge Sagen. Nå skal skiltet belyses med lyskastere, slik at det også er synlig på natten.

Her flyr de Hell-skiltet på plass

Hell-skiltet senkes på plass av helikopteret.

Foto: Geir Wennberg / NRK

Håper folk vil ta «Hellfie»

Rune Sagen håper at dette blir en turistattraksjon og at folk vil stoppe på gamle E6 og ta en «Hellfie» – en selfie med Hell-bokstavene i bakgrunnen.

– Skiltet blir synlig fra motorveien og lokale veier, fra sjøen, jernbanen og ikke minst fra flyplassen. Det blir et landemerke, slår Sagen fast.

Hellfie-merket på brua over Stjørdalselva

På rekkverket til Hellbrua er det nå merket hvor du kan stå for å ta en selfie med Hell-skiltet i bakgrunnen.

Foto: Geir Wennberg / NRK