Hopp til innhold

Klart for nytt «Hollywood-skilt» på Hell

«Donald Trump» kommer når ildsjel Rune Sagen innvier det nye Hell-skiltet, som han håper blir et landemerke i Stjørdal.

Det nye Hell-skiltet er klart til montering

KLART: Det nye Hell-skiltet er tre ganger ni meter stort og klart til montering.

Foto: Rune Sagen

– Det er omtrent som det berømte Hollywood-skiltet, men det er ikke inspirert av det. Dette kom fra mitt eget hode, sier Rune Sagen til NRK og ler.

For noen år siden satte han opp et slikt skilt i tre i Steinmohaugen, en haug som ligger rett ovenfor Stjørdalselva og gamle E6 på Hell i Nord-Trøndelag. Skiltet besto av fire bokstaver, som tydelig fortalte at du var på Hell, og har vært godt synlig fra avstand.

Men skiltet har tålt vær og vind dårlig, og er nå tatt ned. I helga kommer et helt nytt Hell-skilt opp på samme sted - denne gangen større, og laget av aluminium.

Det var Stjørdalens Blad som omtalte saken først.

Håper å lage turistattraksjon

Barn ved det gamle Hell-skiltet i Steinmoberget i Stjørdal

Barn ved det gamle Hell-skiltet i Steinmoberget i Stjørdal.

Foto: Rune Sagen

Det nye skiltet er tre ganger ni meter stort.

– Skiltet blir synlig fra motorveien og lokale veier, fra sjøen, jernbanen og ikke minst fra flyplassen. Det blir et landemerke, slår Sagen fast.

Målet er nettopp det å lage en attraksjon.

– Vi vil markere at Hell er Hell, slik at folk ser hvor de er og at turister får en attraksjon, forklarer Sagen.

– Hadde det stått i Buvika, hadde det ikke vært så spesielt. Men Hell er noe eget, spesielt med betydningen på engelsk, mener han.

Det blir også etablert et sted på Hellbrua på gamle E6, som er godt egnet for å ta en «Hellfie» - en selfie med Hell-bokstavene i bakgrunnen.

Trump og pølsefest

Nå inviterer Sagen til innvielsesfest og pølsefest ved Prix Hell klokken 14.00 lørdag, like nedenfor haugen der skiltet skal stå.

Ingen ringere enn «Donald Trump», spilt av den lokale revykongen Harald Morten Bremseth, ankommer pølsefesten med helikoper.

– «Trump» er med på snorklipping ved butikken før skiltet flys med helikopteret opp i berget, sier Sagen.

Han regner med at mellom 300 og 500 personer kommer på arrangementet.'

Hell stasjon og gods-expedition

ATTRAKSJON: Dette skiltet på Hell jernbanestasjon har hittil vært Hells mest kjente skilt. Sagen håper det nye skiltet blir en ny attraksjon.

Foto: Bjørn Solli / NRK

Dugnad

Sagen skaffet 42.000 kroner til det nye skiltet ved kronerulling. Både private og næringsliv har bidratt, noen med penger og andre med tjenester.

– Mange har lagt ned mye sjel for å få til dette. Alt fra det å lage skiltet til transporten opp til stedet det skal stå. Folk maser om å få hjelpe til, ler Sagen.

De private grunneierne på stedet har også vært positive.

Hellfie-plass

HELLFIE: Det blir etablert et sted på Hellbrua (på gamle E6), som er godt egnet for å ta en «Hellfie» - en selfie med Hell-bokstavene i bakgrunnen. Stedet markeres med et slikt skilt på brua.

Foto: Ill.: Rune Sagen