NRK Meny
Normal

Her får Namsos ny vei

I dag ble den nye innfartsveien til Namsos åpnet gjennom Mettedalen på Spillum.

Åpning Namdalsprosjektet

Vegdirektør Terje Moe Gustavsen åpner veien sammen med ordfører Morten Stene.

Foto: Eivind Aabakken / NRK

- Jeg synes det har blitt fantastisk flott. Vi har fått en fin innfartsvei fra sør og resten av anlegget er også veldig bra, sier Morten Stene, ordfører i Namsos (Ap).

Verdens minste bomring

Med dagens veiåpning er Namdalsprosjektet til 530 millioner kroner nærmest fullført. Anleggsarbeidene har pågått siden 2002.

- Det er ikke sikkert alle er glade for å betale bompenger. Men dere kan være litt stolte av at bomringen her i Namsos er omtalt som verdens minste bompengering, sa vegdirektør Terje Moe Gustavsen under åpninga i dag.

Strid om bompenger

Georg Bondø var mannen som fikk daværende samferdselsminister Odd Einar Dørum til å starte veiutbygginga i Namsos-området.

- Jeg synes det er fantastisk. Veivesenet gjør så nydelig arbeid og det er ikke noe som er overlatt til tilfeldighetene, jeg er imponert, sier Bondø til NRK Trøndelag.

Video: Bli med på en kjøretur på nyveien

Video nsps_upload_2009_10_20_15_8_42_4314.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Det har vært stor motstand mot bomringen i Namsos og Georg Bondø har fått mye kritikk. Men nå har stemningen i byen snudd.

- Når det kommer folk og ber om unnskyldning for at de har skrevet under på ei protestliste må de ha snudd, og det synes jeg er hederlig. Det var mange ganger det var tøft for å si det sånn, sier Bondø.

Trafikksikkerhet

Ordføreren mener den nye veien har stor betydning for kommunen.

- Først og fremst betyr det mye for trafikksikkerheten, mest for de myke trafikantene men også for folk som kjører bil. Det betyr også mye for næringsutviklinga i hele regionen, sier Morten Stene, ordfører i Namsos til NRK.

Les mer om Namdalsprosjektet på Vegvesenets nettsider.