Her får Jan endelig vaska stumpen igjen

I over tre uker har innbyggerne i Gutvik vært uten vann. I dag kunne Jan og flere ta sin første etterlengta dusj – og det ble feira med edle dråper.

interiørt familien Tiller, intervju, dusjing FRA RUBRIKKTEKST: Etter snart fire uker uten vann - fikk i dag innbyggerne i Gutvika på grensen mellom Nordland og Nord-Trøndelag vann i springen. Dermed var det grunn til å både feire, og ikke minst en ta velfortjent dusj. FRA RUBRIKKTEKST: interiørt familien Tiller, intervju, dusjing FRA RUBRIKKTEKST: Etter snart fire uker uten vann - fikk i dag innbyggerne i Gutvika på grensen mellom Nordland og Nord-Trøndelag vann i springen. Dermed var det grunn til å både feire, og ikke minst en ta velfortjent dusj. FRA RUBRIKKTEKST: interiørt familien Tiller, intervju, dusjing FRA RUBRIKKTEKST: Etter snart fire uker uten vann - fikk i dag innbyggerne i Gutvika på grensen mellom Nordland og Nord-Trøndelag vann i springen. Dermed var det grunn til å både feire, og ikke minst en ta velfortjent dusj. FRA RUBRIKKTEKST: interiørt familien Tiller, intervju, dusjing FRA RUBRIKKTEKST: Etter snart fire uker uten vann - fikk i dag innbyggerne i Gutvika på grensen mellom Nordland og Nord-Trøndelag vann i springen. Dermed var det grunn til å både feire, og ikke minst en ta velfortjent dusj.

Det kjennes godt å ta den aller første dusjen på tre og ei halv uke. Det mener i alle fall Jan Tiller.

I starten av januar ble vannrøret på fjellet ødelagt i sprengkulda, og siden har det ikke vært vann i kranene til de 57 fastboende i Gutvik i Nord-Trøndelag, like ved grensa til Nordland.

Annenhver dag har de kunne nyte en time med rennende vann, som ble henta med tankbil, men ellers må bøtta frem for å få skylt ned etter toalettbesøkene.

– Gubben dunster

Jan Tiller

Jan Tiller tok like gjerne med seg konjakken inn i dusjen.

Foto: Ole-Christian Olsen/NRK

Onsdag kom vannet endelig tilbake, og det var ikke en dag for tidlig.

– Endelig, utbryter Bjørg Tiller når vannet kommer rennende fra springen.

– Dette har vi ventet veldig lenge på. Det første jeg skal gjøre er å slenge gubben i dusjen, fordi han lukter, sier hun.

Konjakk og dusj

Mannen Jan har skjenket seg en konjakk, og skal feire dusj og vann så godt han kan.

– Dette var rett og slett helt nydelig, sier han til NRKs reporter samtidig som han dusjer.

Skal vi tro Jan Tiller, så var dette etterlengta dråper.

– Det å drikke konjakk i dusjen har jeg aldri gjort før, men det skal jeg fortsette med. Nå håper jeg kona hæler å nærme seg igjen. For tre og ei halv uke uten dusj er ikke bare bare, sier Tiller.

Hardt arbeid

Det er en lang «isplugg» som har tettet vannrøret på fjellet. En av dem som har bidratt for å få bukt med problemet er Egil Reppen fra Bindal.

Han er glad for å få hjelpe til.

– Vi må gjøre det vi kan. Det er særlig viktig for de to gårdbrukerne der ute. Jeg har hatt gård selv, og vet hvor tungvint det er uten tilgang på vann, sier Reppen.

Arbeidet har vært vanskelig på grunn av værforholdene, men nå har de endelig lyktes.

Bjørg Tiller

Bjørg Tiller er jublende glad for at det renner vann fra springen igjen.

Foto: Ole-Christian Olsen/NRK