NRK Meny
Normal

Helland:– Jeg skulle vært fotmodell

Pål-André Hellands venstrefot har i to kamper på rad banket frispark i mål for Rosenborg. Den kan bli avgjørende nok en gang mot Debrecen torsdag kveld.

Helland

Pål-André Helland har scoret på frispark i to kamper på rad.

Foto: Anne Heidi Røstad / NRK

– Det er jo en estetisk vakker venstrefot. Ingen skavanker, verken blånegler eller noe som helst, det er det høyrefoten som har tatt støyten for. Så venstrefoten er fin, egentlig skulle jeg vært fotmodell.

Det sier en glisende Pål-André Helland til NRK. Og den 25 år gamle vingen har grunn til å smile. I de to siste kampene har han scoret to særdeles nydelige mål, begge på frispark med venstre fot.

– Jeg pleier den veldig godt, smører den inn hver kveld før jeg legger meg, sier Helland spøkefullt om godfoten.

– Vet jeg er farlig

Spesielt målet mot Debrecen forrige uke kan vise seg å bli svært viktig for Rosenborg. På stillingen 1-1 stilte Helland seg opp og dunket ballen i krysset i kampen som til slutt endte 3-2 i trøndernes favør.

– Jeg vet at jeg er farlig og at jeg i løpet av en sesong scorer mellom tre og fem mål på frispark. Det har jeg gjort de siste årene, og det er ingen grunn til å slutte med det, sier Helland.

– Påls dødballfot har voldsom presisjon og kraft. Den holder høy klasse og har vært viktig for oss i hele år, sier trener Kåre Ingebrigtsen til NRK.

– Vokst opp på kraftfôr

Helland spilte i KIL/Hemne som junior, og sier at et kraftig skudd går igjen blant hemneværinger. Han trekker frem lagkamerat Magnus Stamnestrø og Moldes Vegard Forren som eksempler.

– Ute i Hemne sto vi og dunka mye mot mål. Jeg tror de fleste fra Hemne har bra skuddfot, det ser du på Magnus også. Og selv om Vegard spiller på Molde så skal jeg innrømme at han bra deng i venstrefoten.

– Vi har skutt mye, og når du i tillegg har vokst opp på kraftfôr så får du litt power i «bruket», konkluderer Helland.