NRK Meny
Normal

Hedres på «Petters place»

To ukjente jenter har hengt opp plakater på stedet hvor Petter Northug krasjet i fylla. Teksten lyder «Petters place» og «Petter I love you, but don't drink and drive».

Petter plakater

To yngre jenter skal ha hengt opp plakater på Northugs ulykkessted. Plassen har den siste uka blitt en severdighet blant turister.

Foto: Privat

– Jeg kjørte forbi og synes det var artig at de ville oppmuntre Petter. Det var noen jenter som hadde hengt det opp. Det viser at han på en måte er tilgitt av noen trøndere, sier en tilfeldig forbikjørende.

Det er uvisst hvem som har hengt opp plakatene, men ifølge den forbikjørende skal det ha vært to yngre jenter. På plakatene har de skrevet «Petters place» og «Petter I love you, but don't drink and drive».

– Stedet har blitt en severdighet

Det er flere som har besøkt stedet på Byåsen hvor Northug krasjet etter å ha kjørt i påvirket tilstand. Også turister på besøk i Trondheim.

– I går kom det en svenske og lurte på om jeg visste hvordan han kunne ta seg til stedet hvor Petter Northug kolliderte, forteller Atle Kevin Angvik, som jobber ved infoskranken på Trondheim Torg.

(Artikkelen fortsetter under bildet):

Northug bilvrak

Stedet hvor Petter Northug kolliderte har blitt en severdighet.

Foto: NTB scanpix


Den svenske mannen tok bussen oppover til ulykkesstedet ved General Bangs veg på Byåsen og benyttet anledningen til å forevige skadene etter kollisjonen.

– Han tok bilder av ulykkesstedet, og virket meget fornøyd da han kom tilbake for å takke for hjelpa. Det virker som stedet har blitt en severdighet. Northug er jo en stor kjendis, sier Angvik.

– Det går over

Daglig leder i Visit Trondheim, Line Vikrem-Rosmæl, tror ikke stedet er eller kommer til å bli en turistattraksjon.

– Vi har ikke fått så mange henvendelser angående Northugs ulykkessted, men vi fikk en telefon fra en svenske som lurte på om det var mye fyllekjøring i Norge. Jeg tror en del besøker stedet nå, men det kommer til å gå over om ei stund, sier Vikrem-Rosmæl.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
F-35 flyr over Ørland hovedflystasjon
I Storlidalen i Oppdal er de allerede i gang med å lage skiløyper.