Hardrock mot misbruk av barn

Misbruk av barn er et stort problem i Thailand. I kveld har trønderrockbandet Pånnivågn fra Steinkjer og Verran tenkt å gjøre en innsats for å stoppe det.

Rocker mot barnemisbruk

Godt formål: Halvor Dahl og Alexander Bakken skal sammen med resten av bandet spille til inntekt for Marys Venner.

Foto: Ane Lorvik

De er mest kjent for å synge om karsk, snus og fylleeskapader, men nå har Pånnivågn bestemt seg for å gi bort inntektene fra konserten på Zara i Steinkjer i kveld. Pengene går til arbeid mot barneprostitusjon. Manager Jo Kristian Kvernland forteller at de fikk ideen på facebook.

- Vokalisten kom over en gruppe med fem jenter fra sosionomstudiet på HIST som skal reise nedover allerede førstkommende søndag. De skal gi penger til en skole finansiert av hjelpeorganisasjonen Marys Venner.

Håvard Haugan

Engasjert: Vokalist Håvard Haugan ønsker å vise at bandet er engasjert i humanitært arbeid.

Foto: Ane Lorvik

- Folk forbinder oss stort sett med rølp og fest. Vi vil vise at man kan være engasjerte selv om man stort sett synger om pils, snus og damer, sier vokalist Håvard Haugan.

Over 1000 medlemmer


Marys venner ble stiftet av mediemannen Steinar Opstad og Anne Marie Ljosåk Hansen for 27 år siden. Han var på tur på Sri Lanka da han punkterte like utenfor et barnehjem. Mens sjåføren skiftet hjul møtte Opstad en liten og forkommen jente kalt Mary. Da bestemte han seg for å hjelpe henne. Nå er det over 1000 medlemmer i organisasjonen.

Skolemateriell og festmåltid


Kirsti Oppdal Lægran, Somiing Steinsvold, Louise Botn Lossius, Mari Fevåg Larsen og Mattja Frostviken M’Bye er navnet på de fem jentene. Kirsti Lægran forteller at de ble glade for at bandet vil gi alle inntektene fra konserten.
- Vi ble utrolig glade, og pengene skal gå til skolemateriell og et festmåltid til barna på den fattige skolen vi skal bo på.

Musikkvideo


Pånnivågn består av Per Ivar «Marve» Bruheim på slagverk og perkusjon, Ola «Slægga» Årbogen på gitar, Halvor «Pølsa» Dahl på bassgitar, Håvard «Håvvi Hey» Haugan som vokalist og Alexander «Krølle» Bakken på gitar. De har tidligere gitt ut en plate, og neste er på gang. Låtene synges på trøndersk, og tar opp humoristiske emner som opptar medlemmene.
Under konserten blir det til og med musikkvideoinnspilling til sanden ”Ode te snusn”. To videregåendeelever står for dette.

Up and coming ørevoks


Halvor ”Pølsa” Dahl og manager Jo Kristian Kvernland har ulike grunner til at folk bør ta turen.
- Kom og få ristet løs gammel ørevoks, lokker Dahl. Mens Kvernland frister med å støtte en god sak.
- Pengene går uavkortet til Marys Venner, og dessuten bør man få med seg et ”up and coming” steinkjerband, oppfordrer manageren.
Zara åpner dørene klokka 22, og ungdom i alle aldre er velkommen.