Har kontroll på brannen

Cirka 100 personer ble evakuert fra Midtbyen i Trondheim etter brannen på Kieglekroa, men brannvesenet melder nå at de har kontroll.

Brann sentrum

– Brannen startet utvendig og spredte seg til bygg som ligger ved siden av, sier brigadeleder i brannvesenet, Stein Yttereng, til NRK.

Foto: HENRIK SUNDGÅRD

brann sentrum

– Da vi kom til stedet var det et ildregn, sier operasjonsleder Leif Berglund ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Foto: HENRIK SUNDGÅRD

– Det tradisjonsrike serveringsstedet Kieglekroa er nok historie, sier innsatsleder Geir Arne Sjøhagen fra Sør-Trøndelag politidistrikt til NRK.

Klokken 06.20 opplyser brannvesen på stedet at de begynner å få kontroll, og at det er ikke meldt om personskader.

Sjøhagen forteller til NRK at de har innbragt en person som befant seg like ved brannstedet.

– En person er tatt med inn, sier Sjøhagen.

– Da vi kom til stedet var det ildregn

Den første meldingen om brannen kom inn klokken 04.02. En snau time senere hadde ikke brannvesenet kontroll.

De første meldingene gikk ut på at brannen startet på utsiden av bygningen. Nærliggende bygninger, blant annet et hotell, ble evakuert. I tillegg til brannvesen, politi og helse bistår også vektere i dette arbeidet.

– Da vi kom til stedet var det ildregn. Vi setter inn det vi har av ressurser, og setter også stab, sier operasjonsleder Leif Berglund ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Klokken 04.40 opplyste operasjonsleder at det fortsatt brant på innsiden av trehusbebyggelsen på stedet. Det samlet seg da en stor mengde skuelystne rundt brannåstedet.

Har ikke kontroll

evakuert

Politiet har stengt av Prinsenkrysset i sentrum på grunn av brannen.

Foto: Henrik Sundgård

Brigadeleder i Trøndelag brann og redningstjeneste, Stein Yttereng, opplyser at brannen startet utvendig og spredte seg til nærliggende bygg.

– Vi er inne med røykdykkere for å prøve å slukke, sier Yttereng til NRK like etter klokken 05.00.

Brannvesenet har kalt inn ekstramannskaper for å få hjelp til å hindre at brannen skal spre seg ytterligere.

– Politiet har også innkalt ekstra mannskap. Det er mange folk som skal hjelpes og det er mange hus som ligger tett, så vi jobber knallhardt med å stoppe brannen. Det er fremdeles ei utfordring, og vi har ikke kontroll, sier han klokken 06.15.

Har stengt flere gater

brann kieg

Statens vegvesen og politiet oppfordrer bilister til å unngå området rundt brannen.

Foto: HENRIK SUNDGÅRD

Politiet har stengt av Prinsenkrysset i sentrum på grunn av brannen. Dette vil skape størst problemer for busstrafikken.

Gråkallbanen har slått av strømmen fra Ila og til St. Olavs gate etter forespørsel fra politiet. Trikken går kun fra Lian og til Ila, og passasjerer må ta vanlig rutebuss fra Ila.

Nettbuss og Tide opplyser at holdeplassene i Prinsenkrysset ikke blir betjent. Bussene har omkjøring over Leütenhaven vestfra og gjennom Kjøpmannsgata sørfra. Østfra går bussene via Dronningens gate.

Statens vegvesen og politiet oppfordrer bilister til å unngå området rundt brannen. Skal du fra en side av sentrum til den andre bør du kjøre Rv 706 Nordre Avlastningsveg eller over Sluppen.