Hopp til innhold

Vil du lage årets cupfinalelåt?

Rosenborg er i cupfinalen for 16. gang, og DU kan lage sangen. NRK Trøndelag og RBK inviterer alle med hjerte for klubben til å sende inn bidrag - publikum avgjør hvem som vinner.

Cupfinalesanger

Jubelsang? RBK-gutta er i cupfinalen, og vil ha inn flest mulig bidrag til allsangkandidater.

Foto: NRK

"Vi e på vei te Ullevaal", og søndag 22. november blir det "fæst på Ullevaal" når Troillungan møter Sarpsborg 08. "Gullet skal hjæm" men til hvilken jubelsang?

Send inn ditt bidrag i skjema nederst fredag 23.oktober.

En jury vil velge ut et knippe kandidater som møtes i en finale. Vinneren kåres gjennom ei avstemming på nett i uke 44 - publikum avgjør dermed hvem som får æren av å lage årets trønderske cupfinalelåt.

Stargate-Mikkel og DumDum-Sola i juryen

RBK: – Vil at folket avgjør

Terje Tysland og Åge Aleksandersen synger Rosenborg-sangen

Terje Tysland og Åge Aleksandersen synger på Rosenborg-sangen.

Foto: Promo

Rock, rap, metal eller disco? Alt er lov, alle kan delta. Noen har allerede varslet at de har lyst å lage låt, andre har allerede bidrag klart.

Vi ønsker å engasjere hele folket i Trøndelag og det trønderske musikkmiljøet til å komme med sine bidrag. Vi mener det er på sin plass at det er folket som avgjør dette, da vi har hatt en fantastisk sesong der publikum på og utenfor Lerkendal har støttet opp om laget og klubben på en utrolig bra måte, sier daglig leder i RBK Tove Moe Dyrhaug.

Klubben lover at spillerne bidrar på en eventuell musikkvideo, og at vinneren får fremføre låten på Lerkendal i pausen mellom RBK og Haugesund 1. november.

NRK: – Vil skape engasjement

Bidragene sendes inn her på NRK Trøndelags nettsider, og finalelåtene vil bli spilt på radiosendingene våre. Fredag 30. oktober skal folkets vinnerlåt være klar.

– Dette gjør vi fordi vi er en mediebedrift som favner hele Trøndelag akkurat som Rosenborg. NRK Trøndelag skal skape engasjement omkring trøndersk identitet, sier nyhetssjef Merete Verstad.

– Hva som skjer med vinnerlåta etterpå legger ikke vi oss opp i, presiserer hun.

Vi håper mange kaster seg rundt og skriver ei låt og at mange vil være med å stemme slik at vi sikrer oss at den beste vinner, sier nyhetssjefen.

Stor katalog

Dag Ingebrigtsen og Torstein Flakne har vært de største bidragsyterne til en etter hvert så fyldig RBK-sangkatalog. "På vei te' Ullevaal", "Rosenborgboogie", "Vi ska' slukke Brann", og selveste "Rosenborgsangen" har vært lydbilde til mang en feststund. Petter Wavold har også vært på banen med et par låter, og nå kan det altså bli din tur.

Hør Nicki Bille Nielsen og co. synge den nye rosenborgsangen.

Rosenborgs offisielle cuplåt i 2013 var 'Gullet ska' hjæm' , laget av Torstein Flakne og Dag Ingebrigtsen. RBK-spillerne stod for koringa på refrenget. Her er videoen som ble laget.