Hopp til innhold

Sie Gubba har årets cupfinalelåt for RBK

Folket har stemt frem «Laget e Rosenborg» med Sie Gubba i konkurransen om årets cupfinalelåt. – Nå skal vi øve knallhardt frem mot Ullevaal, lover bandet.

Tre medlemmer av Sie Gubba sammen med Pål André Helland og Tove Moe Dyrhaug i studio på Tyholt

Tre medlemmer av Sie Gubba sammen med Pål André Helland og Tove Moe Dyrhaug i studio på Tyholt fredag ettermiddag. Du kan høre klippet eller se videoutdrag i artikkelen.

Foto: Odd Rune Wolden / NRK

– Nei sier du det? Tusen takk. Det var overveldende og trivelig. Konkurransen var jo knallhard. Takk til ALLE som har stemt på oss. Tror vi må en liten tur på polet i kveld, sier gitarist Magne Almås i Sie Gubba.

Sang med Helland på direkten

Av 28 låter ble fem valgt ut til finalen, der altså publikum har stemt frem vinneren denne uka.

Klokka 1630 fredag var band og RBKere gjester på «God Ettermiddag Trøndelag», her kan du se Sie Gubba , Pål Andrè Helland og Tove Moe Dyrhaug synge låta på direkten

Lett å lære, fenger, og alle trøndere vil slenge seg med i allsang, er dommen fra Helland.

Stor stemning i radiostudio da Rosenborgs Tove Moe Dyrhaug og Pål André Helland kunne gratulere Sie Gubba som vinnere av konkurransen om årets cupfinalelåt med «Laget e Rosenborg».

Starter treninga mot cupfinalen

Søndag skal bandet spille på Lerkendal i pausen i kampen mellom RBK og Haugesund.

Nå skal vi begynne å øve så vi får låta til å sitte. Den er enkel, men tydeligvis fengende. Nå skal vi kjøre på. Vi gleder oss. Takk, takk, takk.

Hør en forfjamset Magne Almås' reaksjon da programleder Magnhild Øwre ringer for å gratulerer med seieren.

Låta er laget i 2013 - ny versjon i 2015

Sie Gubbas låt ble opprinnelig laget til cupfinalen i 2013. Nå er den omdiktet og tilpasset cupfinalen 2015.

– Låta er jo veldig nedpå og kanskje litt utradisjonell som cupfinalelåt. Det handler jo mye om følelser og fotball, forteller gitaristen.

Fouten Almås består Sie Gubba av Petter Øien, Tommy Folstadli, Morten Hølås, Reidulf Wormdal og Leif Arne Olaussen.

Knalltøff konkurranse

Cupfinalelåta 2015

De fem finalistene var Dag Erik og Helge, GODS, Looke og Indreløperan, Sie Gubba og Hardware.

Foto: Montasje / NRK

RBK og NRK Trøndelag inviterte folk til å sende inn sitt bidrag til cupfinalelåt 2015, og hele 28 bidrag kom inn før fristen fredag 23.oktober. En jury ga karakterer, og de fem med høyest poengsum er i finalen der publikum har stemt frem vinneren.

«Laget e Rosenborg» fikk 27 prosent av stemmene, og vant med knapp margin over «Mitt Rosenborg» med Dag Erik og Helge som fikk 24 prosent.

– Da vi fikk høre de andre låtene hadde vi ikke tenkt at vi skulle vinne. Det var såpass hard konkurranse at vi ikke trodde at vi skulle ta seieren, sier Magne.

Her er de andre fire finalelåtene: