NRK Meny
Normal

Håper på mer jubel for Ørn

Mens mange andre toppklubber kjøper utenlandske spillere for å styrke laget, må Trondheims-Ørn stole på egne, lokale jenter.

Trondheims-Ørn

Trondheims-Ørn endte på sjuendeplass i fjorårets sesong. Nå går laget for å bli blant de fem beste i Toppserien.

Foto: Morten Andersen/NRK

Thomas Dahle

Ørn-trener Thomas Dahle sier de satser på å utvikle egne spillere i jakten på seriepoeng.

Foto: Trondheims-Ørn

2. påskedag sparkes Toppserien for kvinner i gang, og for Trondheims-Ørn betyr det en tur til Bergen og et møte med Arna-Bjørnar.

Topp fem

– Vi vet ikke helt hvordan vi ligger an i forhold til de andre lagene. Årsaken er at vi nesten utelukkende har spilt mot guttelag eller lag fra 1. og 2. divisjon i oppkjøringen til sesongen, sier Ørn-trener Thomas Dahle.

I fjor endre Ørn på sjuendeplass på tabellen, og i år er målet topp fem.

– Et litt hårete mål kanskje, men vi skal kjempe hardt for å klare det. Vi har ikke økonomi til å hente spillere fra utlandet, slik mange gjør. Både Grand Bodø, Amazon Grimstad og Røa er blant klubbene som har styrket stallen sin med utlendinger i vinter, sier Dahle.

Åtte utenlandske spillere

Avaldsnes som er tippet helt i toppen av tabellen, stilte med åtte utenlandske jenter da de møtte Stabæk i den siste treningskampen før seriestarten.

– Det er klart dette vil heve nivået i Toppserien. Det gjør at vi må bli bedre i utviklingen av egne spillere. Vi er mer opptatt av spillerutvikling enn å kjøpe oss til suksess. For det er ikke sikkert vi ville brukt pengene på utenlandske spillere om vi hadde. Da kunne vi heller ansatt flere trenere og kjøpt fri spillere slik at de kunne trent mer, sier Thomas Dahle.

Jentene i Trondheims-Ørn trener mye, og i vinter har de fått boltre seg på sitt nye anlegg på Lade. Her håper de også å spille seriekampene etter hvert.

– Vi mangler penger til å sette opp gjerde og tribune, slik fotballforbundet krever. Vi leter nå etter en sponsor til banen. Når vi får det på plass, får vi vår egen hjemmearena på Lade. Det vil bli et løft for oss, tror Dahle.

Spiller på Ranheim

Denne sesongen må de derfor starte å spille seriekampene på Ranheim, slik de også gjorde i fjor. Det blir også forandringer på laget i forhold til i fjor.

– Rutinerte Kristin Lie og Synnøve Lindseth er dessverre borte, men vi har fått tilbake Ann Iren Mørkved. I tillegg har vi flere unge jenter som kommer inn, i tillegg til noen som var skadd i fjorårssesongen, sier Ørn-treneren.

Når vi snakker med han, har han nettopp gjennomført ei morgenøkt med 12 spillere på Lade. Nå gleder de seg til seriestarten i Bergen.

– Vi tror det kan går bra. Vi har et bra toppnivå i spillet vårt, men det svinger dessverre litt for mye. Derfor må vi heve bunnivået, slik at prestasjonene ikke blir så ujevne, mener Ørn-trener Thomas Dahle.

Trondheims-Ørn vant 2-0 over Klepp. Martine Flakk og Lise Marie Karlseng scoret hvert sitt mål.

Video fra Trøndelag

Sammen med bestefar og Tynset-torader´n