NRK Meny
Normal

Flyvepost sluppet i England – funnet på svenskegrensa dagen etter

Et døgn etter at et nyforlovet par i England slapp ballonger med håndskrevne lapper, ble en av de funnet på den svensk-norske grensen.

Papirlapp fra England

Dette er lappen som Geir Arne Rødde og hans to hunder fant på fjelltur ved svenskegrensa. Lappen ble fraktet med en heliumfylt ballong som ble sluppet i Manchester dagen før.

Foto: Geir Arne Rødde

Den vesle papirlappen var i utgangspunktet dårlig sikret for en ferd på mange tusen høydemeter i vær og vind. Men den overlevde både storm og en ferd på 1400 kilometer med skriften intakt. Det var Bladet.no som først omtalte den spesielle ballongferden.

Det var lørdag 24. september at Louis-James Higginson (27) og kjæresten Olivia Hall (20) feiret forlovelsesfest i Manchester. Da festen var over og gjestene hadde dratt hjem, bestemte paret seg for å gjøre noe morsomt med alle partyballongene som var igjen etter selskapet.

Luftpost landet i svensk-norske fjelltrakter

Geir Arne Rødde og hundene

Geir Arne Rødde og hundene var på tur da de fant den spesielle ballongen med lappen.

Foto: Privat

Paret tapet fast lapper på heliumballonger og skrev hvordan man kunne komme i kontakt på Facebook når lappene ble funnet. Høststormen Kirk var nok en medvirkende faktor til at ballongen forsvant langt av gårde – helt til Åre andre siden av Nordsjøen.

Der landet ballongen med lappen, og det var stjørdalingen Geir Arne Rødde og hans to jakthunder som fant nedfallsfrukten.

– Hundenese ble først oppmerksomme på ballongen som føk bortover i en meters høyde til den stoppet på bakken. Lappen hang under ballongen i en halvmeters snor, forklarer han.

Det gikk ikke umiddelbart opp for Rødde hva det var han hadde funnet.

– Jeg trodde først at det var søppel og ble egentlig litt irritert av å se det. Men så så jeg at det var en lapp som noen hadde skrevet på. Først trodde jeg det var lokalt, men så slo jeg opp navnet på Facebook, og sendte melding til navnet på lappen. Jeg ble veldig overraska da jeg fikk svaret og skjønte at ballongen hadde fløyet fra England på under et døgn.

– Utrolig

Til Bladet.no sier Louis-James Higginson at paret synes det er helt utrolig at ballongen havnet på den andre siden av Nordsjøen og ble funnet bare ett døgn etterpå.

– Vi hadde forventet at ballongene kanskje skulle lande et sted i England, kanskje Yorkshire eller Newcastle, sier han.

Det gjorde kanskje noen av de også, men trolig fløy ingen av ballongene lengre enn den Rødde fant.