Gullvågs kunst til palestinerne

Billedkunstneren Håkon Gullvåg ga i dag et kunstverk til Ramallah som et tegn på sitt engasjement for det palestinske folket.

Video Gullvåg avduker bilde på "Berlinmur"

Gullvåg avduker bilde på 'Berlinmur'

I dag ble Håkon Gullvågs bilde Hellig Jord avduka i Ramallah på Vestbredden. For billedkunstneren betyr bildet noe helt spesielt.

– Dette har jo blitt et slags tegn på det engasjementet jeg har hatt her. Jeg føler det som kjernen i mitt arbeid i forhold til palestinerne, sier kunstneren.

I parken Garden of Nations

Til toner fra den palestinske nasjonalske nasjonalsangen ble bildet Hellig Jord avduket i byparken Garden of Nations i Ramallah. Tilstede var blant andre ordførerne i de to vennskapsbyene Ramallah og, Trondheim, Jeanet Michal og Rita Ottervik.

– Dette betyr mye for oss, det gir håp til palestinerne. Vi liker å ha slike arbeider her i parken, det får oss til å tro på en bedre framtid for palestinerne, sa Jeanet Michal.

Trondheimsordfører Rita Ottervik (v), ordfører i Ramallah Jeanet Michal og kunstner Håkon Gullvåg.

Trondheimsordfører Rita Ottervik (v), ordfører i Ramallah Jeanet Michal og billedkunstner Håkon Gullvåg etter avdukingen av Gullvågs Hellig Jord.

Foto: Morten Andersen / NRK

Samme motiv på israelske muren


I 2008 malte Gullvåg det samme motivet på den israelske muren som stenger ute den palestinske befolkningen. I dag tidlig var han tilbake for å se om det fortsatt prydet veggen.

– Dette er jo slik det var, både bildet og muren er intakt. Men dette er jo en unaturlig tilstand og før eller senere må muren gi tapt, sier Gullvåg.

Håkon Gullvåg besøker den israelske muren.

Håkon Gullvåg inspiserer sitt tre år gamle bilde på den israelske muren.

Foto: Morten Andersen / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.