NRK Meny
Normal

Grilla pølse – starta skogbrann

Skogbrannen på Ausetvatnet i Stjørdal startet ved at et bål kom ute av kontroll. – Personen skulle grille seg ei pølse, sier brannsjefen.

Brann i Stjørdal

Brannmannskapene har kontroll på brannen.

Foto: Randi Wilsgård / NRK

Brannsjef

Brannsjef i Stjørdal, Bjørn Rønning, mener man må tenke litt ekstra når man skal tenne bål ute i marka.

Foto: Eivind Aabakken / NRK

– Jeg har faktisk snakket med synderen. Brannen har skjedd på grunn av at vedkommende var uheldig med et bål. Han skulle grille seg ei pølse, sier brannsjef i Stjørdal, Bjørn Rønning, til NRK.no.

Det var også denne personen som meldte om brannen i Stjørdal i dag. Vedkommende tilsto med en gang at det var han som hadde mistet kontroll.

– Man må bruke hodet når man skal elde bål. Vi har jo ikke hatt skikkelig nedbør i Trøndelag siden desember i fjor, så det er ekstremt tørt i marka, sier han.

Svidde ned ti mål

Cirka ved 16-tiden tirsdag ble brannen ved Ausetvatnet slukket.

– Brannhelikopteret driver med etterslukking. Vi kommer til å være der utover natten, sier operasjonsleder Bård Krogstad ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

Det skal være ti mål som er svidd ned på grunn av brannen. Ingen hytter eller annet materiell skal være ødelagt.

Hadde ikke kontroll

Hverken politiet eller brannvesenet hadde oversikt over omfanget av brannen tirsdag ettermiddag. Og på grunn av sterk vind og vanskelige forhold var slukkearbeidet vanskelig.

– Vi har nok ikke kontroll på brannen. Men nå har vi rekvirert et brannhelikopter. Vi vil sikkert få kontroll på brannen i løpet av kort tid, sa operasjonsleder Rune Reinsborg til NRK like etter brannen ble kjent ved 13.00-tiden.

Sivilforsvaret bistår

Ti personer fra Sivilforsvaret bisto brannvesenet i Stjørdal. De dro til stedet med brannpumper og slanger.

– I tillegg er personell utkalt fra Steinkjer for å støtte med ATV, skriver Geir Gansmo, vakthavende ved Nord-Trøndelag Sivilforsvarsdistrikt i en e-post.

Laster Twitter-innhold