NRK Meny
Normal

Granåsen får verdenscup i hopp

Granåsen og Trondheim kan senke skuldrene etter at det så å si er bestemt at de får arrangere verdenscuprenn også neste år.

Granåsen

Granåsen har hatt kniven på strupen lenge, men etter det vellykkede verdenscuparrangementet i mars har de nå fått ny tillit av FIS.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

– Det internasjonale skiforbundet har bedt Trondheim om å arrangere to verdenscuprenn neste år. Både for herrer og damer, sier kommunaldirektøren for kultur og næring, Morten Wolden, til NRK.

Han forteller at de håper å få til begge hopprennene 15. mars.

Granåsen har hatt kniven på strupen fra det internasjonale skiforbundet, men gjennomførte et solid verdenscuparrangement i mars i år.

– Både FIS og Norges Skiforbund var veldig godt fornøyde med det som skjedde i Granåsen sist, så dette kom ikke så veldig overraskende på oss, sier Wolden.

Vil gjenta suksessen

Han forteller at planleggingen allerede er i gang.

– Vi vet at det er veldig mye arbeid som skal gjøres for å få på plass et nytt verdenscuprenn. I år var det en kjempemobilisering av alle gode krefter for å lykkes med dette. Nå skal vi gjøre det samme en gang til, og det er i hvert fall stor motivasjon og entusiasme hos dem som skal delta i arrangementet.

(Saken fortsetter under bildet)

Verdenscup Granåsen

12.000 tilskuere fulgte verdenscuprennet i Granåsen i mars, og FIS var strålende fornøyd med hoppfesten.

Foto: NRK

– Nå kan vi fortsette utviklinga

– Dette er vi meget godt fornøyde med. Det betyr at vi har gode muligheter til å etablere verdenscup i hopp som et årlig arrangement i Trondheim, sier tidligere landslagstrener Geir Ole Berdahl, som ble hentet inn for å holde Granåsen på verdenscupkartet.

Han minner om at terminkalenderen med Granåsen som en av arrangørene fremdeles bare er et forslag som må godkjennes på et FIS-møte i slutten av mai.

– Men det er nok ikke så mange som kommer til å ha store innsigelser mot den kalenderen, så vi er ganske sikre på at det er verdenscup i hopp igjen i Granåsen 15. mars neste år.

Nå tenker han stort om framtiden til hoppanlegget.

– Dette handler også veldig mye om at anlegget i Granåsen kan fortsette sin utvikling og bli et topp internasjonalt, helhetlig anlegg for flere idretter enn hopp, slik at vi på sikt kan få inn flere disipliner.

Video fra Trøndelag

Om få uker er en ny film som dokumenterer 100 Rosenborg -år klar
Fjellklatreren Adam Ondras suksess i Hanshelleren har gitt Flatanger omtale langt utenfor Norges grenser.
Sverre Magnus Selbach fikk oppfylt fiskedrømmen da han fikk en 1,8 meter lang svartskate på kroken i Trondheimsfjorden.