Hopp til innhold

Kniven på strupen i Granåsen

Hvis ikke alt går etter planen i verdenscupen, kan det bety slutten for Trondheim som arrangørby.

Granåsen

Arrangørene av verdenscupen i Granåsen må overbevise FIS for å få lov til å fortsette som arrangør i fremtiden.

Foto: Trond Moksnes

Anders Bardal

Verdenscupleder Anders Bardal kan ta viktige poeng på hjemmebane i dag.

Foto: GIAMPIERO SPOSITO / Reuters

– Det er helt avgjørende at vi lykkes med denne verdenscupen, sier kommunaldirektør for kultur og næring i Trondheim, Morten Wolden til NRK.no.

Han er spent på dagens renn i Granåsen. I går ble kvalifiseringen avlyst på grunn av værforholdene, men i dag ser det heldigvis lysere ut.

Flotte forhold i dag

– I dag er det perfekte forhold i Granåsen. Sola har begynt å titte frem, det er vindstille, og det kommer til å bli en fantastisk dag for hopprenn, lover leder av organisasjonskomiteen, Erik Andersen.

Han håper trønderne kjenner sin besøkstid og kommer for å heie. Kvalifiseringen som ble avlyst i går begynner klokken 16 i dag, og deretter starter første omgang en time senere.

– Vi har potensial

Harald Dahle var en av de som tok turen til Granåsen i går. Skuffelsen var stor da kvalifiseringen ble avlyst, men han mener det er viktig at publikum stiller opp.

– Vi har slitt litt med å få nok tilskuere for å lage god stemning, men vi har potensial. Det er bare å se på VM i 1997, vi klarer det hvis vi vil. Nå har vi hoppere i verdenstoppen, og det er gøy å være til stede, sier han.

Kniven på strupen

Trondheim har fått streng beskjed fra FIS-sjefen om at dette arrangementet må være vellykket, hvis byen skal være aktuell som arrangør i fremtiden.

– Vi var i Zürich i september og fikk klar påpakning fra FIS. Etter det har vi jobbet knallhardt for å gjøre en del grep. Nå må vi overbevise FIS og Norges Skiforbund om at Trondheim skal være med videre, sier Wolden.

Har troen

Rådgiver Geir Ole Berdahl har vært en viktig brikke i forberedelsene til verdenscupen. Han har troen på at det blir vellykket, til tross for litt værproblemer.

Walter Hofer

FIS-sjef Walter Hofer

Foto: Daniel Maurer / Scanpix/AP

– Nå har vi fått tilbake publikum på den tribunen som har vært avstengt i flere år, og vi har fått bedre lys for tv-produksjon. Vi har oppgradert områdene for utøverne ganske kraftig slik at de som kommer hit skal trives, forteller han.

Fornøyd FIS-sjef

FIS-sjef Walter Hofer er så langt fornøyd med det Granåsen har levert.

– Så langt jeg kan se har det vært et vellykket arrangement til nå. De har ordnet alt som vi ba om, men det viktigste er stemningen blant trenerne og utøverne, og det er aller mest positivt, sier Hofer.