Glad for gransking

Enken etter en av de som døde av kreft er glad for at NTNU-saken skal granskes.

Fire personer er døde av kreft, en av dem var Arnold Hestnes. Han studerte og jobbet ved Rosenborg-laoratoriet i ti år. Hans kone Eva Hestnes er glad det blir granskning.

- Det er nok det eneste riktige og det vi etterlatte og andre berørte hadde håpet på, dette var et klokt valg av regjeringen, sier Eva Hestnes til NRK.

Vil ha åpenhet

Hun mener det bør være full åpenhet om det som har skjedd.

- Det har vært lagt lokk på saken lenge nok, det har vært hemmelighetskremmeri. Vi lever i 2006 og det må være slutt på sånt, sier Hestnes.

Hun mener det er forhold ved laboratoriet der ektemannen jobbet som ikke har kommet frem.

- Han var en av dem som klaget på en del forhold. Jeg var med ham og så hvordan det var og det er skremmende å tenke på at det kunne ha vært gjort noe for lenge, lenge siden, sier hun.

En tragedie

Hestnes kaller saken en tragedie.

- Man må først og fremst tenke på de som er gått bort og de som er syke, og ikke på seg selv og gå i forsvar, sier Eva Hestnes.

Hun håper at granskingen fører til at noe lignende ikke skal skje igjen.

- Jeg har vært veldig skuffet over enkelte personer som ikke har tatt tak i og gjort ting, sier Eva Hestnes.

 

Video fra Trøndelag

Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .
En kulokk av Grieg stod på programmet da musikere fra Luftforsvarets musikkorps opptrådte for et helt nytt publikum på Skatval i dag.