Gassulykke under NRK-innspilling: 18 personer lagt inn på sykehus

Ti personer har fått i seg farlig gass under en NRK-innspillingen av barnetv-programmet «Litt av en jobb» i et pukkverk i Trondheim. I tillegg er åtte personer fra nødetatene lagt inn til observasjon.

Et NRK-team ble skadet under TV-produksjon ved et pukkverk i Klæbu.

En gruppe personer ble skadet under NRK-innspilling på pukkverket til Franzefoss i Trondheim, som ligger på grensa til Klæbu.

Åtte voksne og to barn på åtte år er sendt til St. Olavs Hospital i Trondheim etter en ulykke i pukkverket til Franzefoss: Fire fra NRKs tv-team, to barn som medvirket i tv-innspillingen, én brannkonstabel og tre andre.

Klokken 18.30 melder St. Olavs Hospital at de skadde får surstoffbehandling, og at de er i bedring. De er innlagt til observasjon.

Laster Twitter-innhold

I tillegg er åtte personer fra nødetatene også lagt inn til observasjon og sjekket for symptomer etter å ha jobbet i området etter ulykka.

Laster Twitter-innhold

– Vi kan bekrefte at flere NRK-medarbeidere og medvirkende i en tv-produksjon er berørt. Vi har fått bekreftet at det står bra til med alle, sier kommunikasjonssjef i NRK, Hilde Ebeltoft-Skaugrud.

Spilte inn barne-tv

Ulykken skjedde i forbindelse med innspilling av barnetv-programmet «Litt av en jobb» – en dokumentarserie der barn får prøve seg i ulike jobber.

Regionredaktør i NRK Trøndelag, Sigrid Gjellan, sier teamet hadde forflyttet seg til en tunnel, da en etter en ble dårlig.

– Hvordan jobber NRK med sikkerheten på forhånd når barn medvirker?

– Vi har veldig gode rutiner rundt sikkerhetsopplegget i opptak og under produksjoner. Vi har fulgt de rutinene vi pleier å følge etter opplysningene vi har fått, sier Gjellan.

Nødetatene var på plass like etter klokken 17.

Det er et tv-team fra NRK som har drevet tv-innspilling i området.

De involverte skal ha fått i seg farlig gass, deriblant metan som man kan sovne av. Ifølge politiet var flere bevisstløse da nødetatene kom til stedet.

NRK-team skadd

Ulykken skjedde mens et tv-team hadde innspilling i en tunnel på Franzefoss pukkverk.

Foto: Stein Lorentzen / NRK

– Sprengning førte til spredning av gass

Ulykken skal ha skjedd i en 140 meter dyp tunnel på anleggsområdet.

Daglig leder i Franzefoss pukk, Henrik Bager, har en teori om hva som har skjedd:

– Tidligere i dag har det foregått en helt ordinær sprengning lenger opp i bruddet. Sprengninga skjedde i nærheten av en sjakt som fører ned i en produksjonstunnel. Over tid har det sevet gass fra pukk inn i tunnelen, hvor NRK-teamet oppholdt seg, sier Bager til NRK, sier Bager til NRK.

Brannvesenet mener at det har sevet ut flere typer gass.

Les mer om metangass: Ekspert på håndtering av gass forklarer!

Franzefoss Pukk

Totalt ti personer er sendt til sykehus etter å ha fått i seg blant annet metangass. To av de skadde er barn.

Foto: Stein Lorentzen / NRK

I utgangspunktet ufarlig

Ifølge Bager skal det i utgangspunktet ikke være farlig å oppholde seg i produksjonstunnelen etter en slik sprengning.

– Vi skjønner ikke hvorfor dette skjedde, og har så vidt meg bekjent aldri opplevd lignende. Det er tragisk at noe sånt skjer hos oss.

Laster kart, vennligst vent...