NRK Meny

Fylkesveg 720 er åpnet etter ras

Etter at fem ras gikk mellom Follafoss og Verrabotn i går kveld, har fylkesveg 720 vært delvis stengt. Nå er vegen åpen for allminnelig ferdsel.

Raumoldelva bru etter raset

Slik så det ut på Raumoldelva bru etter raset i går.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

På grunn av store mengder nedbør gikk det fem ras på en strekning på 4,5 kilometer mellom Follafoss og Verrabotn i Nord-Trøndelag i går.

Naust, Verrabotn

Slik så det ut ved naustene etter raset.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

Vegen er åpnet

Raset ødela Raumoldelv bru og har også ødelagt flere naust som stod ved sjøen.

Dieter Manka i Statens vegvesen forteller at det er uvanlig med så mange ras på en plass samtidig. De har jobbet både i dag og i går med å få ryddet vegen. Nå er den åpen for alminnelig ferdsel igjen.

Bøttet ned

Naboene ved raset forteller at de ikke har opplevd lignende.

Jo Sandstad

Jo Sandstad sier han aldri har opplevd lignende.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

– Jeg har ikke opplevd slikt regnvær på lang tid, det bøttet ned i halvannen til to timer. Så så jeg plutselig at sjøen var blitt så brun. Også så jeg at det var en bekk som hadde rent over veien, og revet med seg mye jord og stein. Det var jo derfor sjøen var så brun, sier Jo Sandstad.

Video fra Trøndelag

Kystkommunen blir fordelt på Hemne/Halsa, Hitra og Orkdal.
Arne Sevaldsen fant Norges største gullklump under gullgraving i elva Gisna.

< (MUSIKK:Tittel: Find MeKomp.: Pete KelleherUtøver: Sigma + BirdyUtgitt: 2016Platem.: 3 Beat Productions 05037128223252Tid brukt: 0'21Arkinvnr.: NONRE653347HD0005Tittel: A summer romanceKomp.: Kåre GrøttumUtøver: Sigmund Groven + Tommy Reilly + Armon String QuartetAlbum: Music for two harmonicas (1976)Platem.: Polydor 2922 008Tid brukt: 0'15Arkivnr.: NONRO060783LP0104)