Fullt på Ragde-lansering

Torsdag kom den tredje boka om Neshov-familien på Byneset i Trondheim ut i bokhandlene.

Forfatter Ragde presenterer Ligge i grønne enger
Foto: Ellinor Hansen / NRK

Anne B. Ragde møtte sine lesere i Bruns bokhandel i Trondheim. 

Hør: Intervju med Anne B. Ragde  

Tidligere på dagen hadde hun pressekonferanse på Cafè Erichsen. Der satt hun i timer fra klokka ti i formiddag. Journalistene sto i kø, og tilsammen måtte hun gjøre elleve intervjuer.

- Jeg føler en veldig lettelse. Jeg har både gledd og gruet meg, da dette er en veldig tidlig utgivelse. På den andre siden kunne jeg ikke vente en dag, da det har vært et enormt trøkk. Nå er jeg glad for at anmeldelsene er på plass og at boka er tilgjengelig for alle, sier Anne B. Ragde til NRK Trøndelag.  

Gode anmeldelser

"Ligge i grønne enger" er navnet på den siste boka til Anne B. Ragde. Dette er den tredje og siste boka om famileien på gården Neshov på Byneset.

Boka følger etter Berlinerpoplene og Eremittkrepsene, og har fått blanda mottagelse hos anmelderene.

- Jeg er kjempefornøyd med anmeldelsene. Det er vanskelig for en anmelder å forholde seg til bok nummer tre i en triologi, og spesielt når jeg ikke hadde annonsert at det kom en tredje bok og heller ikke visste det selv, så jeg er veldig fornøyd med anmeldelsene, sier Ragde.

Les NRKs anmeldelse: Firar til "Ligge i grønne enger"

Mail fra leserne

Boka kom ut i enkelte bokhandlere dagen før lanseringen. Dette førte til at mange hadde lest boka før lanseringen.

- Jeg har allerede fått 25 eposter fra folk som egentlig hadde tenkt å spare boka, men som har lest den i går og i natt. De er alle positive, men sure fordi de allerede har lest den ut, men det kan ikke jeg gjøre noe med, ler Ragde. 

«Ligge i grønne enger» har allerede solgt i 72 000 eksemplarer gjennom Bokklubben