Fryktet at huset skulle ta fyr

Børge Svarva og hans familie bor bare 50 meter unna Kolvereid skole som brant ned til grunnen onsdag. Hele dagen fryktet de at huset deres også skulle ta fyr.

Børge Svarva

Børge Svarva er nærmeste nabo til Kolvereid skole som brant ned onsdag.

Foto: Magnhild Øwre/NRK
Espen Sandmo
Journalist
Magnhild Øwre
Journalist
Ulrik Svarva

Åtte år gamle Ulrik Heimsvik Svarva mistet skolen sin i brannen.

Foto: Magnhild Øwre/NRK

Kolvereid skole gikk opp i røyk, etter det som mange antar var et lynnedslag. Brannen startet like før klokka 05.30 onsdag morgen, og i løpet av kort tid var det gamle skolebygget overtent.

Gunstig vindretning

Brannvesenet klarte å redde andre bygg på skolen, men naboene var hele tiden engstelige.

– Vi var redde for at huset vårt også skulle begynne å brenne. Hadde vindretningen vært en annen, er jeg sikker på at det ville gått galt, forteller Børge Svarva til NRK.

Brannruin Kolvereid skole

Brannstedet slik det så ut torsdag morgen.

Foto: Mette Moslet Kjesbu/NRK

Vi treffer han og sønnen Ulrik (8) utenfor huset torsdag formiddag. De kikker bort på brannruinen hvor brannmannskaper har holdt vakt i hele natt.

– Jeg stod og smurte matpakker til barna da kona fortalte meg at skolen brant. Etter det gikk vi og var engstelige for at vinden skulle snu, men heldigvis berget huset, sier Svarva.

Flere fikk røykskader

Flere andre hus fikk røykskader som følge av brannen, men Svarvas hus slapp unna.

I dag og i morgen blir det skolefri for Ulrik og de andre 200 ungene som går på Kolvereid skole. Først på mandag blir det trolig undervisning igjen. Da i ungdomsskolens lokaler.

I dag skal også politiets brannteknikere inn på brannstedet for å undersøke ruinene.

Nå klokka 13.00 holder kommunen et orienteringsmøte for foreldre og foresatte til barna som mistet skolen sin onsdag.

Video fra Trøndelag

Cirka 300 møtte opp på Torget i Stjørdal for å demonstrere mot planene om nedleggelse av Skjelstadmark, Flora og Forradal skoler.
Black Friday var god gjødsel for kjøpelysten. Hyllene på post i butikk er fylt til randen. Dessuten kommer julegavene snart for fullt. Folk må hente - nå, er ropet fra butikkene.
Marihøna barnehage har trolig arrangert jul på låven for siste gang. Kampflystøy og konflikt om erstatning preger Ørland i adventstida.