Mann i 20-årene omkom etter frontkollisjon

En person omkom og en kvinne ble alvorlig skadd da to personbiler frontkolliderte på Fosen. Den ene bilen tok fyr etter sammenstøtet.

Møteulykke på Fosen endte i dødsulykke

Politiet foretar tekniske undersøkelser av ulykkesstedet, og ulykkesgruppa til Statens vegvesen bidrar for å finne årsaken til ulykken.

Politiets innsatsleder Anne Birgitte Arras

Politiets innsatsleder Anne Birgitte Arras.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Klokken 07.27 fikk politiet melding om en frontkollisjon med to personer involvert på fylkesvei 715 ved Vanvikan i Leksvik i Trøndelag. Den ene bilen begynte å brenne etter ulykken, men sjåføren kom seg ut.

Politiet bekrefter nå at sjåføren av den andre bilen, en mann i 20-årene, omkom i ulykken.

– Helsepersonell bekrefter at føreren av det ene kjøretøyet omkom. Den andre føreren er på St. Olavs Hospital og blir behandlet der, sier politiets innsatsleder på stedet, Anne Birgitte Arras, til NRK.

St. Olavs Hospital opplyser i 10.30-tiden at kvinnen, som er i 30-årene, er alvorlig skadd. Hun behandles ved intensivavdelingen og tilstanden er alvorlig, men stabil.

Kriseteamet kalt ut

Mannen i 20-årene satt fastklemt i kjøretøyet etter kollisjonen.

– Nødetatene jobbet lenge med å frigjøre den fastklemte, sier operasjonsleder Kamilla Engen i Trøndelag politidistrikt til NRK.

Luftambulansepersonell måtte komme seg til ulykkesstedet i bil fordi været var for dårlig til å fly helikopter.

– Kriseteamet i Leksvik kommune er nå kalt ut for å ta hånd om pårørende. Det var også vitner til denne voldsomme ulykken som har gitt sterke inntrykk, forklarer operasjonslederen.

Frontkollisjon på Fosen mellom Rørvik og Vanvikan

Den ene bilen begynte å brenne etter ulykken. Nødetatene jobber her med slukkearbeidet.

Foto: Per Einar Stranden

Ulykkesgruppa undersøker ulykken

Fylkesvei 715 på Fosen var sperret i over fire timer, men er nå åpnet for trafikk. Statens vegvesen advarer imidlertid om at det kan være glatt på ulykkesstedet på grunn av olje i veibanen.

Politiet foretar kriminaltekniske undersøkelser av ulykkesstedet, og ulykkesgruppa til Statens vegvesen bidrar for å finne årsaken til ulykken.

– Nå gjøres det tekniske undersøkelser på stedet og kriseteamet tar seg av pårørende og vitner. Politiet holder på å varsle alle pårørende, sier innsatsleder Arras.

Politiet ønsker også kontakt med de som kom til ulykkestedet og som ikke har vært i kontakt med politiet. Vedkommende bes om å ringe 02800.

Laster Twitter-innhold
Laster kart, vennligst vent...