NRK Meny
Normal

Første kamp på egen hjemmebane

Ranheim fotball har suksess som nyopprykket førstedivisjonslag, nå er de klare for å spille på ny hjemmebane for første gang.

Lars Brobakk og Snorre Jomar Sæther monterer tribunestoler

Her være klart for første hjemmekamp på egen bane søndag. Lars Brobakk og Snorre Jomar Sæther monterer tribunestoler.

Foto: Kjetil Nesgård / NRK

De har hatt braksuksess og ledet serien. Riktignok ble det onsdag klart at de mistet plassen som serieleder etter at Lyn måtte trekke seg fra førstedivisjon på grunn av økonomiske problemer. Følgelig mister Ranheim poengene de fikk etter seieren over Lyn.

Premierekamp

Men, uavhengig av det blir søndagens kamp mot Løv-Ham fra Fyllingsdalen i Bergen, en spesiell opplevelse. Så langt i har de spilt alle hjemmekampene på leid bane.

Søndag skal Ranheims egen hjemmebane være klar, av den standard som kreves i førstedivisjon.

For å få til det er dugnadsgjengen i aktivitet. I dag torsdag, monterer der blant annet de nye tribunestolene. Alt av verktøy er i bruk.

Stått på lenge

Snorre Jomar Sæther er dugnadsveteran

Snorre Jomar Sæther er en av dugnadsveteranene.

Foto: Kjetil Nesgård / NRK

– De som deltar er den unge generasjon og den gamle. Dessertgenerasjonen mangler. De får komme når vi er ferdige, sier Snorre Jomar Sæther muntert.

Selv har han stått på i 40 år sammen med mange andre. Det er ikke til å komme forbi at Ranheim idrettslag har en kjerne med dugnadsfolk som at natrulige grunner, vet litt om storhetstida for et halvt hundreår tilbake. De liker oppturen og de skal ha tribunene ferdig i tide.

Og for all del, det har neppe nyttet uten ny banesponsor og hjelp fra Trondheim kommune.

Ranheim

Ranheim er nyopprykket og allerede et av topplagene i førstedivisjon.

Foto: NRK

Opprykk til eliteserien


– Det blir godt med egne fasiliteter og egen bane, vårt. Det blir som å komme hjem det, sier trener Per Joar Hansen.

Han og laget har ikke hatt mange treningstimer på den nye banen, men det kjennes godt og står i stil med de sportslige resultatene. Det at de faktisk allerede har toppet serien, bør kanskje så noen tanker om steget videre?


– Eliteserien er så utopisk å tenke på. Vi er nyoppprykket, vi har så langt på mange måter overprestert. Uansett hvor mange ganger du stiller det spørsmålet, så har vi null fokus på opprykk og eliteserien. Nå er det om å stabilisere oss i førstedivisjon, sier Hansen urokkelig.

Nye tribuner og ny bane for Ranheim fotball

Nye tribuner og ny bane for Ranheim fotball.

Foto: Kjetil Nesgård / NRK