NRK Meny
Normal

Hører ananas hjemme i tacoen?

Folk i Midt-Norge bruker mest ananas på tacoen, ifølge en ny undersøkelse som avslører nordmenns tacovaner.

Taco med ananas

Folk i Midt-Norge er ivrigst i landet på å spise ananas til taco, viser en ny undersøkelse.

Foto: Morten Andersen/NRK

Det er delte meninger om ananas hører hjemme i middagsmåltider som pizza og taco, men folk i Midt-Norge er ivrigst i landet på å spise ananas til taco, viser en ny undersøkelse.

I undersøkelsen, som er gjennomført av Norstat på vegne av Old El Paso, svarer hele 23 prosent av de spurte som bor i Midt-Norge at ananas er en av ingrediensene når de skal kose seg med taco.

På landsbasis oppgir 17 prosent at de bruker ananas på tacoen, men også andre fruktige smaker finner veien til tacolefsa. I Oslo bruker 10 prosent mango på tacoen.

Laster innhold, vennligst vent..

Diskuterer foran tacofatet

Øystein Molvik

Øystein Molvik elsker ananas i tacoen.

Foto: Morten Andersen/NRK
Aurora Haraldsen

Aurora Haraldsen vil heller ha mango i tacoen.

Foto: Morten Andersen/NRK

Ute i Trondheim er likevel butikkundene splittet i spørsmålet om ananas hører hjemme i tacoen.

– Det ingen andre enn meg som vil ha ananas på taco, så det blir dessverre sjelden, sier Øystein Molvik som spiser en god del taco.

Aurora Haraldsen forteller at det ble heftig diskusjon om ananas skulle stå på middagsbordet på hyttetur i helga.

– Jeg ville ikke ha ananas på taco, men mango er veldig godt. Det smakte jeg i helga, smiler hun.

Tacoglade sørlendinger

Nordmenn har lenge vært på forbrukstoppen når det gjelder taco. Tall fra markedsundersøkelsesfirmaet Nielsen viser at tacoen fortsatt står sterkt i de norske hjem. Kategorien har faktisk vokst med hele 17 prosent i de siste to årene.

– Det er en kjent sak at nordmenn er glade i fredagstacoen, og gledelig å se at det også eksperimenteres med mer eksotiske ingredienser, sier Edvard Mellbye, daglig leder i General Mills Norge.

På landsbasis spiser én av tre nordmenn taco to eller flere ganger i måneden og de aller mest ivrige tacospiserne finner man på Sørlandet. Undersøkelsen fra Norstat viser at sørlendinger spiser nesten dobbelt så mye taco som nordlendinger.

Selv om det er viktig å få med seg ananas på bordet når tacoen serveres i Midt-Norge, står fortsatt de tradisjonelle, norske tacoingrediensene sterkt. Kjøtt, ost og bladsalat er det over åtte av ti som fyller tacoen med, tett etterfulgt av mais, tomat, agurk og rømme som brukes av godt over 70 prosent (se faktaboks).