NRK Meny
Normal

Hadde 1.000 tabletter i en sokk i trusa

En mann som sa han hadde vært på ferie i Spania, ble stoppet på Værnes med over 1.000 tabletter gjemt i en sokk som han hadde skjult på kroppen.

Beslaglagte piller funnet i sokk

Tollerne på Trondheim lufthavn Værnes gjorde dette funnet av tabletter i en sokk på en mann i 50-åra. Sokken ble funnet i trusa på mannen.

Foto: Tolletaten

En narkotikahund markerte på mannen da han kom til Trondheim lufthavn, og tollerne fant en rekke forskjellige tabletter gjemt i en sokk som var lagt i trusa på nordmannen i 50-årene.

– Mannen ble tatt ut i tollkontroll da han kom til Værnes 30. mars. Bakgrunnen for kontrollen var at narkotikahunden markerte på vedkommende, sier seksjonssjef Hallgeir Bjørvik i Tollvesenet til NRK.

På mannen ble det ble funnet 520 tabletter Imovane, 510 tabletter Tramadol og 22 tabletter med opiater som står på narkotikalisten.

– Dette er et stort beslag for oss, sier Bjørvik.

Fra Spania

Mannen hadde ikke legeerklæring eller resept for innførsel av tablettene. Da han ble stoppa forklarte han at tablettene var kjøpt i Spania til eget bruk.

– I Spania er det et annet regelverk for kjøp av medisinske tabletter, så han hadde nok skaffa seg disse på en grei måte, sier Bjørvik.

Tollerne på Værnes stopper ofte folk fra Spania som forsøker å smugle tabletter inn i landet. Som regel har de fått tak i pillene i Alicante-området.

– Vi tar veldig ofte beslag i narkotiske tabletter fra Spania. Men vi har flere beslag hver måned på reisende som kommer fra det landet med denne typen tabletter, sier Bjørvik.

– Høyt fokus

Siden tollerne tar såpass mange som forsøker å smugle medisinske og narkotiske tabletter inn i landet, så er dette noe de har hatt ekstra fokus på den siste tida.

– Vi er blitt kjent med miljø etter ganske mange avdekka saker, så vi har et øye på det hele tida, sier Bjørvik.

Mannen i 50-åra kan vente seg et forelegg fra politiet.

Beslaglagte opiater på Værnes

Tollvesenet beslaglegger ofte tabletter som blir forsøkt smugla inn i landet fra Spania.

Foto: Tollvesenet