NRK Meny
Normal

Flere leger i Trondheim

Trondheim kommune oppretter fem nye allmennlegestillinger. Kommunelege Helge Garåsen vil ha flere leger på legesentrene i utkanten av byen.

 

Blodprøve
Foto: Rainer Prang / NRK

Garåsen mener innbyggerne i byen har for få muligheter til selv å velge fastlege. 

- Det er for mange lukkede lister i byen. Nyinnflyttede må også få sjansen til å velge doktor, og en som er misfornøyd med doktoren sin skal kunne velge en ny, slik at vi får konkurranse mellom legene, sier Garåsen.

Helge Garåsen
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

For bare få måneder siden fantes rundt 40 allmennleger som hadde plass til flere pasienter på sine lister. I dag er tallet gått ned til 17.

- Det er altfor lite. Dessuten ligger de fleste åpne listene i sentrum, slik at folk i utkantene av byen har få reelle valgmuligheter når det gjelder fastlege, sier Garåsen.

 

Uenig om behov

Garåsen vil nå at legesenter i utkantene av byen skal få flere stillinger.

- Egentlig gjelder det hele byen, men Strinda og Byåsen er områder som peker seg ut, der er det ei stund siden vi opprettet nye stillinger, forklarer han.

Hovedtillitsvalgt for allmennlegene i Trondheim, Tone Dorthe Sletten, er glad for at byen får flere legestillinger. Men ho er ikke enig i at Byåsen og Strinda har størst behov.

- Heimdalsområdet og Steinheim er områdene som kanskje har størst behov, men vi vil se på hvert enkelt senter som søker om å få en ny hjemmel, det er ikke avklart enda hvor de havner, sier Sletten.