NRK Meny
Normal

Flere kan være smittet i Trøndelag

Folkehelseinstituttet frykter at flere trøndere kan være syke av e.colibakterien. I går kveld ble det kjent at ei to år gammel jente fra Oppdal er innlagt ved St. Olavs Hospital med nyresykdom.

St. Olavs Hospital - Kvinne-barn-senteret
Foto: NRK

Dette er det første tilfellet av sykdommen i Trøndelag, men avdelingsdirektør Preben Aavitsland ved Folkehelseinstituttet er redd det kommer flere.

- Vi kan ikke utelukke at det finnes de som har blitt syke for en stund siden, og som først i det siste har fått alvorlig sykdom, sier Aavitsland. 

Til sammen har nå 10 barn rundt i landet blitt alvorlig syke etter det som antas å være livsfarlige bakterier i kjøttdeig.

I går kveld fikk Trøndelag sitt første tilfelle der ei to år gammel jente fra Oppdal har blitt syk etter å ha fått i seg e.coli-bakterier.

Mandag denne uka ble det kjent at Lidl hadde funnet slike bakterier i kjøttdeig som trolig kommer fra råvarer produsert av Gildes slakteri på Fosen.

Men selv om Folkehelseinstituttet nå frykter at flere barn kan være syke her i Trøndelag, så vil de ikke trekke disse funnene sammen.  

- Det er viktig å vite at funnet av Lidl-kjøttet ikke trenger ha noe som helst med dette å gjøre. Vi må vente til prøvene er avklart først, sier Aavitsland.