Hopp til innhold

Fikk Gilde-pølse på sykehuset

Foreldrene stolte på at kjøttdeig fra Gilde var smittekilden, og lot E.coli-rammede Elise (2) spise morrpølse på sykehuset.

Spekepølser fra Gilde
Foto: Ståle Andersen / Scanpix

Senest rett før hun ble skrevet ut fra sykehuset mandag, fikk den lille jenta servert morrpølse fra Gilde.

Samme dag slo myndighetene smittealarm, og utpeker nå denne pølsetypen som den sannsynlige årsaken til den alvorlige nyresykdommen hos barn, skriver VG.

– Else har jevnlig spist morrpølse, både før og etter at hun ble syk. Det er klart at hun har vært borti Gildes morrpølse. Hun spiste faktisk slik pølse på sykehuset senest mandag, sier Elises far, Erik Øien.

Elises foreldre varslet fredag fra om at Oppdalsjenta hadde spist morrpølse før hun ble syk.

Senest lørdag fastholdt imidlertid direktør Joakim Lystad i Mattilsynet at kjøttdeigen fra Gilde-anlegget på Rudshøgda passet best med sykdomstilfellene.

Siden 22. januar er 14 barn blitt smittet av E.coli-bakterien.

(©NTB)