NRK Meny
Normal

Fengsling etter dødelig slåsskamp utsatt

Fengslingsmøtet etter slåsskampen i Bjugn, som førte til at en mann døde, er utsatt et døgn. Grunnen er tilstanden til den siktede.

Krimtekniker fra politiet undersøker stedet hvor mann ble alvorlig skadd i slåsskamp i Bjugn

En krimtekniker fra politiet undersøker stedet hvor en mann ble alvorlig skadd i slåsskamp i Bjugn, og senere døde av skadene.

Foto: Anne E. Nygård

– Utsettelsen skyldes helsemessige årsaker hos min klient, sier siktedes forsvarer advokat, Jon Reidar Aae til NRK.

– Er det fysiske skader som fører til utsettelsen?

– Nei, det er den psykiske tilstanden, sier Aae.

En mann i 30-årene skulle fremstilles for varetektsfengsling i Sør-Trøndelag tingrett tirsdag klokken 12.00. Nå er fengslingsmøtet utsatt over et døgn, til klokken 13.00 onsdag.

Overstiger 48-timersregelen

Politiet vil da overstige 48-timersregelen, som sier at politiet i utgangspunktet må ha rettens medhold for å holde en person fengslet lenger enn 48 timer.

– Men min klient samtykker til utsettelsen, og det er jeg som forsvarer som begjærer fengslingsmøtet utsatt, så da har det ikke noen betydning at det går over 48 timer, sier Aae til NRK.

Det var rundt 04.30 natt til mandag at politiet i Sør-Trøndelag rykket ut til en slåsskamp mellom to menn i 30-årene i en leilighet i Botngård i Bjugn.

Begge ble sendt til St. Olavs Hospital, den ene med alvorlige skader. Mandag ettermiddag meldte politiet at mannen døde som følge av skadene.

Den andre mannen i slåsskampen er siktet for grov kroppsskade med døden som følge.

– Tar dødsfallet tungt

Den siktedes advokat, John Reidar Aae, fortalte tidligere til NRK at mennene var venner, og at den siktede tar dødsfallet tungt.

– Skjedde slåsskampen i forbindelse med en fest?

– Det var bare de to som var der, så det var ikke en fest i den forstand, men begge var litt beruset, sier Aae.

Begge mennene skal være tidligere kjenninger av politiet.