NRK Meny
Normal

Fellesforbundet er fornøyd

Fellesforbundet og Byggenæringens Landsforening er enige om ny tariffavtale.

Streikende demonstrerer
Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Dermed er den fire dager lange streiken i byggebransjen over. Rundt 19.000 bygningsarbeidere har streiket siden tirsdag. I Trøndelag har rundt 2500 bygningsarbeidere streiket .

Fellesforbundet fornøyd

Fellesforbundet er fornøyd med den nye avtalen, som blant annet innebærer en økning i minstelønna på ni prosent, ifølge LO-Aktuelt. Neste år skal den reguleres med 2,9 prosent. – Vi har streiket i fire dager fordi det ikke forelå noen
helhetlig løsning som vår forhandli ngsdelegasjon kunne gå inn for. I Riksmeklingsmannens forslag ligger det nå inne en betydelig økning av minstelønnssatsene inneværende år, pluss en avtalt økning for mellomoppgjøret neste år. I tillegg fikk vi på plass en reguleringsbestemmelse for minste-lønnssatsene som var særdeles viktig for oss, sier forhandlingsleder Anders Skattkjær.

Konflikten har dreid seg om minstelønnssatsene. Byggenæringen er i en svært presset situasjon og det kan se ut som om det er de som har tatt initiativet til å få slutt på konflikten, melder frifagbevegelse.no.

Uravstemning 28. april

Han legger til at det var avgjørende å få løftet minstelønnsbestemmelsene, spesielt i forhold til medlemmene innenfor ISO-fagene (isolering, stillas og overflatebehandling). – Det er også gitt et godt påslag på akkordtariffene og det er
gitt en viktig presisering av hva som er grunnlaget for justering av akkordtariffene framover, sier han.

Forslaget går nå til uravstemning 28. april, samme dag som for frontfagene.