Feilaktig dømt for incest

En 61 år gammel mann fra Levanger får 3,5 millioner kroner i erstatning etter at han feilaktig ble dømt for incest i 1991.

Mannen har kjempa i nesten 20 år for å bli renvaska, og dommen i Frostating lagmannsrett er svært viktig for han, sier advokat Nils Aga.

- Det betyr alt for ham. Nå ser han fram til forhåpentligvis å kunne avslutte dette forferdelige kapittelet i livet hans, sier Aga.

Rømte til Filippinene

Levanger-mannen ble dømt for incest mot sin datter i 1991. Han rømte deretter til Filippinene og unngikk dermed å bli satt i fengsel.

Da saken var foreldet i 2004 kom han tilbake til Levanger. Etter en tid ble saken tatt opp av gjenopptakelseskommisjonen som i 2007 slo fast at dommen var feil. 61-åringen ble frikjent.

Krevde 7 millioner

Deretter krevde mannen sju millioner kroner i erstatning av Staten. I Stjør og Verdal tingrett ble Staten dømt til å betale fem millioner, en dom som ble anket. Nå har Frostating lagmannsrett dømt Staten til å betale 3.5 millioner kroner i oppreisning og erstatning.

Kone og tre barn kan komme til Norge

Mannen har kone og tre barn på Filippinene. Pengene han nå får kan bidra til at han får råd til å flytte tilbake til Norge med sin familie, sier advokat Nils Aga.

- Det vil føre til at han kan ta med seg sin kone og deres tre barn hit og leve et normalt liv slik han har drømt om, sier Aga.